string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Dubbel gevoel door twee spelers’.

Zaterdag 04 december 2010 om 00:43

Trainer Pieter Huistra had na afloop van de wedstrijd een dubbel gevoel door de gebeurtenissen rond Petter Andersson aan de ene kant en Koen van de Laak aan de andere. Zijn collega Albert Ferrer had van zijn ploeg de beste 45 minuten gezien voor de pauze.

Huistra: “Het dubbele gevoel zit ‘m echt in de spelers. Aan de ene kant ben ik blij dat Andersson na twee jaar in de basis stond. Maar aan de andere kant krijg je na acht minuten te maken met een blessure van een van onze dragende spelers, die zorgt voor veel saamhorigheid in de groep, Koen van de Laak. Hij heeft een zware blessure aan de knie en daardoor was het team een beetje van slag. Daarna herpakten we ons en hebben we toch aardig doorgevoetbald. Als Vitesse de ruimte krijgt, kunnen ze goed voetballen.”
Niet meer verliezen
“Het was onze bedoeling in de duels te komen en die ook te winnen. In de eerst helft was de voortzetting echter te slordig en te agressief en te hard in de passing. De tweede helft voetbalde de ploeg een stuk rustiger. En bovendien creëerden we toen kansen. De eerste treffer was een terechte strafschop. De tweede was een gelukkige goal. Dan weet je dat je met het publiek erachter niet meer kunt verliezen en hebben we bovendien goed doorgespeeld.”
“We hebben het dubbel en dwars verdiend. Het was een goede eerste competitiehelft en niet alleen van de basisspelers, maar eigenlijk van alle 22 spelers in onze eerste selectie. Door hard te werken en te blijven ontwikkelen hebben we heel wat kunnen bewerkstelligen in de competitie. Ik hoop dat het meevalt met de blessure van Van de Laak en vind dat we nu wel even mogen genieten van winst en het resultaat van 33 punten in de eerste competitiehelft.”
Kleine dingen
Ferrer (Vitesse): “Ik heb eigenlijk geen behoefte nog veel woorden te besteden aan deze wedstrijd. Ik was niet tevreden met de prestatie van het team na de beste 45 minuten die ik van mijn ploeg had gezien voor de pauze. Elke dag worden we beter en ik ben optimistisch over ons spel. Na de tegengoal brak de ploeg, werd het speelveld te uitgerekt en kon Groningen profiteren van de ruimte op het middenveld.”
“Deze wedstrijd verloren we door kleine dingen, die grote gevolgen kunnen hebben. Behalve die zaken, ben ik wel blij met de instelling waarmee we gespeeld hebben. De felicitaties voor Groningen. Zij hebben een heel solide team en hebben de kansen benut, die ze kregen. Wij gaan weer vol aan de slag met de voorbereiding op de volgende wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard