string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Directe plaatsing is mogelijk’.

Maandag 07 februari 2011 om 12:51

Trainer Pieter Huistra zag zijn ploeg zondagmiddag een recordscore neerzetten in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Zijn collega Gert Heerkes gaf ondanks het onrecht dat zijn team was aangedaan, een zakelijke analyse van het duel.

Pieter Huistra: “Het was weer een hele andere wedstrijd dan vorige week tegen Heerenveen. We wisten dat Willem II de huid duur zou verkopen. De hele week hebben we de nadruk gelegd op ons positiespel. Dat moet goed en zuiver zijn. De eerste tien à vijftien minuten waren we misschien wel wat te geduldig en voorzichtig. Daarna schroefden we het tempo omhoog. En zaten we sneller en feller op de bal. Dat is de manier om het spel aan te zwengelen.”
“De eerste goal viel uit een corner, zoals we dat vaker hebben gedaan in dit seizoen. Daarna ontstond veel ruimte en zochten we het in de beweging over de zijkanten. Daar scoorden we twee goede doelpunten uit. In de tien minuten na rust is er van alles gebeurd en wordt de wedstrijd heen en weer geslingerd. Onze aanvoerder (Andreas Granqvist – red.) krijgt een dure rode kaart. Daarna moesten we de organisatie weer goed neerzetten en dat stond goed.”
“Vervolgens kantelt de wedstrijd weer door hun rode kaart. Daarna is de wedstrijd eigenlijk gelopen. Een compliment voor de ploeg dat ze de wedstrijd zo professioneel hebben uitgespeeld. Daaraan zie je dat de groep nog steeds aan het groeien is. De topclubs laten her en der punten liggen en wij moeten ergens in blijven geloven. We willen Europees voetbal halen en dat is ook mogelijk zonder play-offs te hoeven spelen.”
“Volgende week staat er weer een pittige wedstrijd op het programma, tegen De Graafschap. De komende week zullen eerst acht internationals hun opwachting maken voor hun vaderland.”
Gert Heerkes (Willem II): “We zijn aardig begonnen en hebben net als vorige week uit de omschakeling diverse kansen gecreëerd in de eerste twintig tot 25 minuten. Daarna begon Groningen meer uit te zakken. Dat we de goals tegen kregen, was vooral aan onszelf te wijten. Na de rust wilden we een moment pakken en dat lukte. We scoorden en stonden met een man meer. Na de rode kaart en de strafschop tegen is het voor ons geen wedstrijd meer geweest.”
“Er zijn dan weinig vooruitzichten op een resultaat en de teleurstelling en woede speelden ook een rol. Het is overigens de tweede keer dit seizoen dat dezelfde scheidsrechter Blom een rode kaart geeft aan Swinkels, wij veel goals tegen krijgen en Swinkels vermoedelijk niet geschorst zal worden. Dat is voor ons heel treurig en wil ik toch nog een keer extra benomen. Ik wens Groningen succes in de rest van de competitie.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard