string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Derby verliezen altijd zuur’.

Zaterdag 31 maart 2012 om 22:26

Trainer Pieter Huistra zag zijn ploeg ondanks noodgedwongen wijzigingen goed beginnen aan de wedstrijd. Collega Ron Jans vond dat zijn ploeg de wedstrijd na de 0-1 eerder had moeten afmaken.

Pieter Huistra: “Ik vond dat we uitstekend aan de wedstrijd begonnen ondanks enkele veranderingen in de opstelling. Vooral het eerste kwartier beet de ploeg goed van zich af. Daarna kwam er een fase waarin de linies verder uit elkaar kwamen te spelen. In zo’n situatie werd ook gescoord door Heerenveen. Naar de rust toe hebben we ons hersteld. De 1-1 kwam op het juiste moment, maar de 1-2 werd te gemakkelijk weggegeven.”
“In de kleedkamer zat een ploeg die nog steeds in de eigen kansen geloofde. We hebben weinig weggegeven en zelf wel het een en ander gecreëerd in de tweede helft. We hadden zeker een punt verdiend, maar ik heb goede hoop voor de volgende duels. Een derby verliezen is altijd hoop, maar bij ons blijft het geloof dat we tot de laatste wedstrijd blijven meedoen om een plek in de play-offs.”
Ron Jans: “We waren benieuwd hoe FC Groningen zou starten omdat ze wat moesten schuiven door onder meer de ziekte van Virgil van Dijk. Dat hebben we goed ingeschat. De eerste vijf minuten leverden we echter vier keer zomaar de bal in. Daar kwam geen direct gevaar uit, maar we begonnen slecht.”
“FC Groningen wilde negentig minuten lang veel energie in de wedstrijd brengen, maar konden dat niet helemaal volhouden. Wij kwamen met 1-0 voor en verzuimden daarna er een makkelijke avond van te maken. In de omschakeling waren er momenten voor ons. Bij 0-2 had ik het niet geweten. Na de 1-1 hadden we het even moeilijk. Een vastigheid is bij ons de ‘slome’ voorzet van Narsingh die door Dost werd ingekopt.”
“Na de pauze was het zaak de eerste minuten te overleven en te blijven voetballen. Daar zijn we totaal niet in geslaagd. Het was een kwestie van tegenhouden en we konden de bal voorin niet meer vasthouden. De ruimtes werden ook steeds groter. We hadden geluk dat Elm een bal van de lijn kon halen en even later was het aan de andere kant 1-3 en gebeurd. Het is een fantastisch resultaat. We staan in de top-6 en over tien dagen ontvangen we Ajax.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard