string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘De Graafschap in de kaart gespeeld’.

Vrijdag 27 april 2012 om 22:59

Na afloop van FC Groningen-De Graafschap waren beide coaches tevreden over precies één helft van de wedstrijd. Pieter Huistra over de eerste en Richard Roelofsen over de tweede. Met het ene punt schoten ze beiden weinig op.

Huistra: ‘In de rust waren we tevreden over het spel. Er zat veel energie in het we creëerden veel kansen, maar er ging er maar eentje in. De Graafschap zou in de tweede helft volgens ons idee sneller druk gaan zetten en daardoor sloop er angst in de ploeg. Ook na de pauze kregen we nog kansen, maar die werden niet benut.”
“We gingen slordiger spelen, achteruit lopen en daarmee speelden we De Graafschap in de kaart. We hadden vandaag drie punten verdiend en we deden onszelf tekort. Dat blijft toch het verhaal van de laatste wedstrijden. We hadden onszelf moeten belonen, maar dat deden we dus niet. Het is iets waar we de komende dagen heel goed naar moeten kijken in de evaluatie. Want als de tegenstander druk gaat zetten, krijgen we het vaker moeilijk.”
Roelofsen: “We kwamen hierheen om een resultaat te halen. In het begin van de wedstrijd werden we echt overklast. De opkomende backs van FC Groningen functioneerden goed en dat resulteerde in 1-0. Ik was benieuwd hoe mijn ploeg zou reageren. Tegen Heracles was dat niet goed en nu een stuk beter. We lieten ons vandaag niet van slag brengen.”
“We kwamen in de wedstrijd en konden meer lijn in het spel krijgen en werden rustiger in balbezit. De wissel van Anco Jansen pakte goed uit. Hij knalde hem er mooi in. Het laatste kwartier was echte een slijtageslag met kansen voor beide ploegen. Ik ben tevreden met een punt en woensdag volgt de kraker voor ons, thuis tegen Excelsior.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard