string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Afkicken en omschakelen’.

Vrijdag 12 november 2010 om 13:44

Trainer Pieter Huistra was vrijdagochtend, nog geen elf uur na het bereiken van de volgende bekerronde, alweer volop bezig met de volgende wedstrijd. Zondag speelt FC Groningen namelijk uit tegen Heracles. “We gaan van een drassig Euroborg naar het kunstgras van Almelo.”

Vrijdagochtend was het een kwestie van hergroeperen en de eventuele schade opnemen van de zware wedstrijd van de avond ervoor. “De groep is er redelijk fit doorheen gekomen. Danny Holla heeft een tikje op zijn knie gehad en is nog een vraagteken. Gonzalo Garcia kampte in de wedstrijd met lichte krampverschijnselen. Voor de rest zullen we alle spelers één voor één in kaart brengen.”
Nicklas Pedersen is er sowieso nog niet bij. Hij kampt met een ontsteking aan een pees onder de voet, in de medische wereld bekend als plantaire fasciitis. De inzetbaarheid van Danny Holla vormt nog een vraagteken. Darryl Lachman en Shkodran Metaj zijn weer inzetbaar. Of zij deel zullen uitmaken van de selectie van achttien spelers, wordt zaterdag bekeken.
Voor de tweede keer dit seizoen speelt FC Groningen een wedstrijd op kunstgras. Huistra: “We hebben tegen Haaglandia ook op kunstgras gespeeld. Maar elk kunstgras is weer anders. De nieuwe generatie kunstgras heeft sprieten en is meer borstelig dan de oudere velden. Op kunstgras kun je in mijn optiek twee methodes hanteren. Heel opportunistisch spelen of heel precies en zuiver combineren. Wij hebben de voorkeur voor de meer voetballende variant.”
Heracles werd donderdagavond in het bekertoernooi uitgeschakeld door Achilles 1929. “Wat dat betreft hebben we beiden weinig voorbereidingstijd. Het verschil tussen beide ploegen is dat zij gewend zijn aan het spelen op kunstgras. Wij hadden het liefst de hele week op kunstgras getraind, maar dat was door de bekerwedstrijd niet mogelijk. Vandaag (vrijdag – red.) en morgen trainen we in Haren om ons optimaal voor te bereiden. Want we willen zondag weer goed voor de dag komen!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard