‘Hopelijk een eerste stap richting vol stadion’

3 augustus 2020 / vandaag

FC Groningen verwelkomde afgelopen zaterdag voor het eerst in vijf maanden weer supporters in het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdens de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo. Voorafgaand is hard gewerkt om de organisatie van het duel met publiek mogelijk te maken. FC Groningen kijkt met een trots gevoel terug op het evenement, waarbij de supporters een dik compliment verdienen omdat zij zich uitstekend hebben aangepast aan de nieuwe situatie en zich keurig hielden aan de geldende richtlijnen. 

_MG_7467

FC Groningen was de eerste Eredivisieclub die het stadion weer opende voor supporters. Het is altijd een streven geweest van de Trots van het Noorden om – indien mogelijk – supporters toe te laten bij de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De club heeft haar trouwe achterban gemist en datzelfde geldt voor supporters richting de club en onderling.
 
“Het was prachtig om onze supporters weer in ons huis te mogen ontvangen,” aldus supporterscoördinator Matthias Mulder. “We hebben er als organisatie keihard voor gewerkt om dit mogelijk te maken en we hebben genoten van de vele blije gezichten van supporters die voor het eerst weer een wedstrijd van hun club konden bezoeken. Dat maakt ons trots, ook al realiseren we ons dat deze situatie nog verre van ideaal is.”

IMG_4734

Zowel in als buiten het Hitachi Capital Mobility Stadion werden supporters via duidelijke signing gewezen op de geldende richtlijnen, die horen bij het coronaprotocol. De club is trots op het feit dat het samen met de supporters heeft laten zien dat voetballen met publiek mogelijk is.
 
“Het was een flinke puzzel die we hebben moeten leggen om het stadionbezoek mogelijk te maken,” vertelt Mulder. “En hoewel er maatregelen zijn die niemand leuk vindt en waarbij de club vast niet alles goed heeft gedaan, kijken wij met een goed gevoel terug op de eerste wedstrijd in vijf maanden in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het smaakt absoluut naar meer en laten we hopen dat dit een eerste stap is richting een vol stadion.”

_26I8092
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws