string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoop op winst Beloften spat op paal uiteen.

Maandag 06 april 2009 om 21:33

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Sportpark Corpus den Hoorn gelijkgespeeld tegen Jong Vitesse. Frank Olijve maakte nog voor rust van elf meter de 1-1.

Voor FC Groningen was de uitgangspositie met nog vijf duels voor de boeg dat de voorsprong op FC Utrecht vier punten bedroeg. Bovendien hebben de Utrechters een duel minder te spelen dan de ploeg van coach Erwin van de Looi.

Bij zowel Groningen als Vitesse stonden diverse spelers uit de eerste selecties aan de aftrap. In de 34ste minuut was het een van hen die de 0-1 liet aantekenen. Anduele Prijor kreeg wel erg veel ruimte van de FC-defensie en kon van tien meter de bal langs doelman Leon ter Wielen schuiven.

Twee minuten later leek de wedstrijd te kantelen toen de doorgebroken Pepijn Kluin na een steekpass van Darryl Lachman door Gino Felixdaal onderuit werd getrokken. Arbiter Van der Scheer gaf een rode kaart en een strafschop tegen Vitesse. Die buitenkans werd door aanvoerder Frank Olijve verzilverd: 1-1.

Verder dan die 1-1 kwam Groningen echter niet. In de tweede helft kon de FC het overtal onvoldoende benutten. Echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. In de tweede minuut van de extra tijd was de thuisclub nog dichtbij de winnende treffer. Darryl Lachman knalde van afstand tegen de paal. Danny Holla knalde in de rebound binnen, maar stond daarbij buitenspel.

Even later was het afgelopen. Door de winst van FC Utrecht wordt het onderin extra spannend. FC Groningen heeft nu 26 punten uit 22 duels. FC Utrecht heeft 24 punten uit 23 duels. Op dinsdagmiddag 14 april speelt Groningen de inhaalwedstrijd tegen NEC.

Opstelling Jong FC Groningen
Ter Wielen; Hiariej, Lachman, Veldmate, Wagenaar; Ajilore, Holla, Metaj, Janssens (65’ Tabaouni); Kluin, Olijve.
Rest bank: Timmermans, Dijkstra, Pellegriti, Bacuna, Kunst.

Scores: 34’ Prijor 0-1, 37’ Olijve (strafschop) 1-1.

Scheidsrechter: Van der Scheer
Rode kaart: 36’ Felixdaal (vasthouden doorgebroken Kluin)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard