string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Holla geblesseerd voor uitduel met ADO Den Haag.

Woensdag 25 mei 2011 om 14:41

Danny Holla is niet inzetbaar in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van donderdagavond. Ook de geschorste Tim Sparv is er niet bij. Maikel Kieftenbeld keert terug bij ‘de achttien’. Petter Andersson trainde woensdag niet omdat hij wat misselijk was.

Naast Sparv en Holla zijn Koen van de Laak, Nicklas Pedersen en Gonzalo Garcia er niet bij. Dit trio is ook voor komende zondag reeds op de lijst afwezigen genoteerd. Voor Danny Holla is dat een ander verhaal. Hij kampt met heupklachten na de negentig minuten van afgelopen zondag en hoopt op tijd hersteld te zijn voor de beslissende wedstrijd in Euroborg. Op zondag is Tim Sparv er weer bij na een schorsing van één wedstrijd. Oluwafemi Ajilore viel afgelopen zondag uit met kramp aan de kuit en is weer fit.
Leerzaam
Trainer Pieter Huistra kijkt met veel belangstelling uit naar de beide finales van de strijd om Europees voetbal: “Het is een geweldig slot van het seizoen. Ik heb er hartstikke veel zin in, de groep is er klaar voor. De speelwijze is bekend en het gaat nu nog om de uitvoering van de groep. Dat zullen we donderdag weer zien. Het is in ieder geval mooi dat we voor de zoveelste keer een finale spelen. Daar leren de spelers heel veel van en ik vind dat de spelers er elke keer hebben gestaan op het moment dat we zo’n ‘finale’ speelden. Aan het slot van de competitie en ook in de ontmoetingen met Heracles.”
Belangrijk
Huistra heeft ook morgen weer een mooie puzzel te leggen in Den Haag, door enkele blessures en de schorsing van Sparv. “Ik ben er nog niet helemaal uit. Het is wel duidelijk dat alle spelers in de selectie belangrijk blijken voor het resultaat. Ik vond het mooi om te zien hoe ‘Femi’ werd toegezongen en hoe hij een doelpunt scoorde. Juist de spelers die sommige fases in het seizoen niet veel gespeeld hebben in het eerste elftal, die maken nu het verschil. Het is de taak van ons als trainers om ook hen belangrijk te maken en continu te blijven prikkelen en ontwikkelen. We doen het met elkaar en dit is uiteindelijk onze beloning.”
Uitgangspositie
Wat de trainer betreft staan de twee juiste ploegen in de finale. “We staan waar we verdienen. In de competitie hebben we het al bewezen en afgelopen week tegen Heracles. Ook ADO staat terecht in de finale. De uitwedstrijd in de competitie die wij wonnen, is niet bepaald maatgevend. Zij waren al verzekerd van de play-offs en wij gingen nog vol voor de vierde plek. We gaan opnieuw voor een goede uitgangspositie en het is een voordeel dat we het zondag thuis in Euroborg kunnen gaan afmaken. Het zal een geweldige apotheose en slotakkoord aan dit seizoen worden.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard