string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Spannende wedstrijden die iedereen graag wil spelen’.

Maandag 18 april 2016 om 14:53

FC Groningen neemt het dinsdagavond in speelronde 32 thuis op tegen Roda JC Kerkrade. De Trots van het Noorden speelde eerder in het seizoen in Limburg met 0-0 gelijk bij de promovendus. Spits Danny Hoesen hoopt op een betere wedstrijd dan voor de winterstop, Abel Tamata speelde eerder in zijn carrière een seizoen in Kerkrade.

FC Groningen pakte zaterdagavond een punt in Rotterdam tegen Feyenoord. Danny Hoesen mocht in de slotfase van de wedstrijd invallen en kreeg op de training van maandag een basishesje toebedeeld. Hoesen is Limburger, maar speelde nooit voor Roda, dat in de winterstop wel naar hem informeerde. “Ik ken ze niet heel goed, maar er zijn in de winterstop wat gesprekken geweest. Ik hoop morgen te laten zien dat het goed is dat ik in Euroborg ben gebleven,” aldus Hoesen.
Drie keer winnen
Hoesen heeft zin om zich in Euroborg te laten zien. “We zitten in een belangrijke periode van het seizoen waarin we wedstrijden moeten winnen. Leuke en spannende wedstrijden die iedereen graag wil spelen en ik dus ook. Hopelijk wordt het een betere wedstrijd dan eerder tegen Roda JC. Dat was één van de slechtste wedstrijden in het seizoen waarin niks klopte.”
Het woord play-offs is de laatste weken niet gevallen bij de FC en net als zijn teamgenoten wil Hoesen de slot van de competitie goed afsluiten. “We willen drie keer winnen en hebben niet in eigen hand of we dan de play-offs halen. Maar je moet er alles uit willen halen wat er in zit.”
In de race
Abel Tamata werd drie seizoenen geleden door PSV verhuurd aan Roda JC en speelde 22 competitiewedstrijden in het geel-zwart. “Bij de wedstrijd in november heb ik in Kerkrade al wel wat mensen getroffen die ik nog ken uit mijn tijd in Limburg,” vertelt Tamata in het programmaboekje van dinsdag. “Dat zijn vooral materiaalmannen en de mensen binnen de club.”
Net als Hoesen kijkt ook de linksback van wedstrijd tot wedstrijd. “We hebben afgelopen zaterdag in De Kuip ook weer een aardige prestatie neergezet en je merkt dat er in de selectie iets leeft. Het kunnen nog hele mooie wedstrijden worden. Zo lang we blijven winnen, blijven we in de race. Op dit moment moeten we nog helemaal niet naar de andere ploegen kijken. Het enige dat we zelf in de hand hebben, is het winnen van onze eigen wedstrijden. We moeten zeker weten dat we er alles aan gedaan hebben.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard