string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen geblesseerd, Hateboer een vraagteken.

Vrijdag 30 oktober 2015 om 15:43

FC Groningen kan zaterdagavond in het thuisduel met PEC Zwolle niet beschikken over een viertal geblesseerde spelers. Naast Rasmus Lindgren, Mimoun Mahi en Tom Hiariej is ook spits Danny Hoesen niet inzetbaar in Euroborg. Achter de naam van Hans Hateboer stond een dag voor de wedstrijd nog een vraagteken.

Verdediger Abel Tamata zat woensdagavond in Utrecht niet bij de wedstrijdselectie, maar keert voor het duel met PEC Zwolle weer terug bij de wedstrijdselectie. Trainer Erwin van de Looi verklaarde tijdens het perspraatje op vrijdag waarom Danny Hoesen in de slotfase tegen FC Utrecht niet kon worden ingebracht.
Reacties
“Daar zijn de nodige reacties op gekomen en het is mooi dat vele mensen – net als wij – veel vertrouwen hebben in Danny,” licht Van de Looi toe. “Hoesen raakte echter tijdens de warming-up in een positiespel geblesseerd aan zijn hamstring. We hebben het nog ingetaped, maar de hamstring werd binnen tien minuten alleen maar stijver. Daardoor bleek hij woensdag gedurende de wedstrijd niet inzetbaar en dat was een flinke tegenvaller. Hij was in de slotfase een logische wissel geweest, maar het onbegrip kwam voort uit onwetendheid van zijn blessure.”
Hans Hateboer botste woensdag in Utrecht in een duel tegen een tegenstander op en hield daaraan een pijnlijke knie over. Achter de naam van de back staat hierdoor voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle nog een vraagteken. “Je merkt dat het drukke schema pittig is”, vertelt Van de Looi. “Er is telkens net een dag te kort om te herstellen, waardoor spelers sneller in het rood komen te spelen. Dat kan prima een keer, maar als dat enkele weken achter elkaar zo gaat, kom je er soms net niet helemaal lekker uit. De kans op blessures neemt daardoor toe en je kan bijvoorbeeld net niet snel genoeg herstellen van een tik.”
Botsing
“Dat laatste is bij Hans Hateboer ook het geval”, gaat Van de Looi verder. “Hij liep een pijnlijke knie op tijdens een botsing. Normaal gesproken is dat voor de volgende wedstrijd geen enkel probleem, maar nu wellicht wel. Het is echter geen blessure waaraan risico’s vast zitten. Als Hans morgen kan spelen, is hij volledig hersteld en is er geen zodanig gevaar dat de blessure door zijn meespelen weer zou kunnen verslechteren.”
MRI-scan
Mimoun Mahi onderging afgelopen week een MRI-scan. Daaruit bleek dat de aanvaller een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen. Van de Looi kon niet aangeven hoe lang de clubtopscorer hierdoor uit de roulatie is. “Mimoun is voorlopig uitgeschakeld. Het is nattevingerwerk om daar een tijd op te plakken. Het ligt er ook aan hoe een revalidatie verloopt. Tot op heden gaat dat goed, maar als je te snel wil, kan dat ook weer een gevaar zijn in het vervolg van de revalidatie. Bij Rasmus Lindgren wisselt het per dag. De ene dag gaat beter dan de andere, maar het is nog niet goed genoeg. Dat is zonde, want het duurt langer dan gehoopt.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard