string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Ben er vrij rustig onder gebleven’.

Vrijdag 26 september 2014 om 14:11

Danny Hoesen scoorde afgelopen woensdag zijn eerste officiële doelpunt voor FC Groningen. De spits maakte de openingstreffer tegen BVV Barendrecht en hoopt zondag ook in de competitie tegen Willem II trefzeker te zijn. Aan de andere kant van het veld hoopt keeper Sergio Padt, net als in de thuiswedstrijd tegen Ajax, zijn doel schoon te houden.

Hoesen is voor het eerst in zijn carrière voor een langere tijd basisspeler in de Eredivisie. De aanvaller moest wennen aan het spelen van volledige wedstrijden op Eredivisieniveau. Afgelopen week stond Hoesen tweemaal negentig minuten op het veld.
Slotfase
“Fysiek gaat het goed. In het begin van het seizoen had ik de eerste dagen na een wedstrijd nog wel last van stijve benen, maar nu voelde ik een dag na de wedstrijd eigenlijk niets. Toch kan er nog wel wat bij. Vaak zie je dat in de laatste minuten van de wedstrijd nog wel goals vallen wanneer de verdedigers moe zijn. Het is lekker als je in de slotfase van de wedstrijd nog wat over hebt.”
Hoesen wist in de eerste acht wedstrijden van het seizoen nog niet te scoren, maar afgelopen woensdag, in de bekerwedstrijd tegen BVV Barendrecht, was het wel raak. “Natuurlijk werd er van buitenaf over gesproken, maar ik ben er vrij rustig onder gebleven. Of het nu goed of slecht gaat, je moet als speler altijd rustig blijven. In het voetbal kan het zo weer omslaan. Je ziet wel vaker dat een aanvaller na de eerste goal ineens gaat scoren. Uiteraard hoop ik dat dit ook met mij het geval zal zijn.”
Vertrouwen
Hoesen heeft vanaf het begin van het seizoen aangegeven een ander type spits te zijn dan de vertrokken Zivkovic en dat niet alleen hij aan het team moest wennen, maar zijn teamgenoten ook aan hem. “We hebben het er onderling geregeld over. Zo heb ik aangegeven dat verschillende aanvallen in mijn ogen niet lang genoeg duurden. Er werd te snel gekozen voor een schot of een steekbal. Met de buitenspelers heb je het erover hoe de voorzetten het beste kunnen komen.”
Hoesen kijkt met vertrouwen naar komende zondag. Als aanvaller van Fortuna Sittard en Ajax wist de spits al vier maal tegen Willem II te scoren. “Ik denk niet dat er zoiets bestaat als een favoriete tegenstander. Drie van de doelpunten scoorde ik in thuiswedstrijden en ik heb wel het idee dat je in thuiswedstrijden iets meer tegen ze kunt. Maar het is een hardwerkend team en ze hebben het tegen Feyenoord laten zien dat ze het de tegenstander erg lastig kunnen maken, daar moeten we voorzichtig mee zijn.”
Padt
Doelman Sergio Padt wordt in het programmaboekje geïnterviewd en vertelt onder andere over zijn eerste weken in Groningen en verwachtingen voor de wedstrijd tegen Willem II. Hoewel het de taak van een keeper is om zelf ballen tegen te houden, heeft de goalie er veel baat bij als er in de voorhoede een bal wordt ingeschoten.
“Volgens mij hebben we in de eerste helft nog vrijwel niets ‘tegen’ gekregen,” zegt Padt in het programmaboekje van zondag. “Het zou nu wel eens lekker zijn als we er zelf wel één zouden maken voor de pauze. Dat is een lekker gevoel. Op jacht naar de tweede en dan de wedstrijd op slot gooien. Voor de achterste linie zou de 1-0 voor rust ook een ‘boost’ geven.”
En daarmee is het strijdplan voor de ontmoeting met Willem II kraakhelder. “Zeker in Euroborg moeten wij gewoon van onze eigen kracht uitgaan. Dat houdt in dat we vol voor de overwinning zullen gaan. We hebben al tweemaal overtuigend gewonnen en weten dat het publiek ons zondagmiddag weer iets extra’s kan geven. Na twee competitienederlagen willen we niets liever dan snel weer aan de bak in ons eigen stadion.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard