string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Altijd aparte wedstrijden’.

Dinsdag 16 december 2014 om 13:48

Danny Hoesen maakt morgenavond in het bekerduel tegen FC Volendam zijn rentree in de basis van FC Groningen. De aanvaller die twee wedstrijden moest toekijken vanwege een schorsing, staat te popelen om weer te spelen.

“Ik kijk er echt naar uit om weer te voetballen,” vertelde Hoesen na de afsluitende training waarin hij een gedreven indruk maakte. “De afgelopen weken heb ik alleen maar getraind en als je dan in het weekend op de tribune moet zitten, is dat toch redelijk ‘saai’. Het gekke is wel dat ik op de tribune meer spanning voel en zenuwachtiger ben dan in het veld. Vooral omdat je er dan geen invloed op hebt. Gelukkig hebben de jongens het goed gedaan.”
Opvallend is dat Hoesen de afgelopen weken niet bepaald heeft opgevat als een rustperiode. “Normaal gesproken zit je in een ritme waarin je naar een wedstrijd toewerkt. Nu had ik de mogelijkheid om hard en meer voor mezelf door te trainen. Dat heeft me goed gedaan. Ik voel me scherp en fit.”
Volendam
Die scherpte zal morgenavond tegen FC Volendam noodzakelijk zijn, voorziet Hoesen. “Volendam zal 120% geven en wij zullen dat met dezelfde inzet moeten matchen. Iedereen gaat er vanuit dat we winnen, maar bekerduels zijn altijd aparte wedstrijden. Vorig jaar speelde ik met Ajax in de ArenA tegen Volendam en werd het een verlenging waarin ze zelfs nog op 1-2 kwamen. Dat had niemand verwacht.”
Droomscenario
Ajax won die wedstrijd uiteindelijk met 4-2, mede dankzij een goal van Hoesen. De aanvaller hoopt morgenavond in het groenwit opnieuw succesvol te zijn. Veel verder wil de spits nog niet kijken, al heeft hij wel een droomscenario in gedachten. “De beker is voor ons dichterbij dan het landskampioenschap. Daarom willen we heel graag ver komen. En als het Zwolle is gelukt om de beker te winnen; waarom wij dan niet…?”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard