string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej: ‘Graag beslissend voor het team’.

Vrijdag 27 september 2013 om 15:17

Tom Hiariej staat zondagmiddag voor de derde keer op rij op het middenveld in de basis bij FC Groningen. Giliano Wijnaldum start als linker centrale verdediger. Beide spelers hebben vertrouwen getankt met de zeges op RKC en AFC en kijken vol vertrouwen uit naar het uitduel met FC Twente.

Tom Hiariej mocht in de transferperiode nog vertrekken, maar heeft zich inmiddels in de basis geknokt. “Op de trainingen heb ik laten zien dat ik het niveau aan kan. Ik doe elke dag mijn best en zal dat blijven doen. We zullen dan kijken hoe het verder verloopt. Het was wel even wennen om weer in het eerste te starten, maar ik denk dat we het als ploeg naar behoren hebben gedaan. Zelf moet ik het nog beter doen aan de bal, dan tegen RKC. En ik wil graag beslissend worden voor het team.”
“Afgelopen woensdag tegen AFC ging het wel lekker. Ik wist van mezelf dat ik kon voetballen en doe nu ook weer ‘mijn ding’. Ik wil graag laten zien dat ik thuis hoor bij FC Groningen. Dat ik mocht uitkijken naar een andere club is voor mij wel een extra motivatie geweest om me terug te knokken. Zondag spelen we uit tegen Twente en daar willen we graag een resultaat halen. De laatste twee wedstrijden ging het lekker en ik wil het graag ook zondag weer laten zien!”
Centrum
Giliano Wijnaldum verhuisde in de rust van RKC Waalwijk-thuis van linksback naar centraal in de verdediging, naast Eric Botteghin. Ook tegen AFC stond hij met Botteghin in het centrum van de verdediging en ook zondag is dat duo het beoogde startende tweetal. “Het was lang geleden dat ik daar gespeeld heb, maar ik ben naar Groningen gekomen voor beide posities. Mijn voorkeur ligt bij linksback, maar als de trainer me op een andere positie nodig heeft dan sta ik daar.”
“In de tweede helft tegen RKC speelden zij met een man minder en ook tegen AFC ben ik niet echt getest. Aan de zijkant kun je als back meer opkomen en meer voorzetten geven, maar in het centrum heb ik ook de mogelijkheid in te dribbelen. De doelpunten tegen AFC waren daar allebei voorbeelden van, de ene keer leverde ik de bal af bij Tom Hiariej en de andere keer bij Género Zeefuik.”
“Komende zondag gaan we op bezoek bij Twente. Een hele goede ploeg, maar wij hebben zelf ook een goede ploeg. Nu ik centraal in de verdediging speel, zal ik bij spelhervattingen ook voorin opduiken. We gaan in ieder geval ons eigen spel spelen en laten zien wat we kunnen. We gaan uit van onze eigen kracht.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard