string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej en Stenman niet ongeschonden uit de strijd.

Vrijdag 20 mei 2011 om 14:32

De wedstrijd van donderdagavond in Heracles Almelo heeft behalve de nederlaag en de schorsing van Maikel Kieftenbeld vraagtekens over de inzetbaarheid van Tom Hiariej en Fredrik Stenman opgeleverd.

Precies twaalf uur na afloop van de persconferentie in Almelo na de met 3-2 verloren wedstrijd zat Pieter Huistra er een stuk opgewekter bij. Concludeerde hij donderdag dat er veel werk aan de winkel was, vrijdagochtend benoemde hij ook de positieve punten: “We hebben een goede uitgangspositie met een 3-2 achterstand. We weten dat we moeten winnen en daarvoor dus moeten scoren, maar de opdracht is ook duidelijk. 1-0, 2-1 mag, 2-0 en 3-0 ook. Tegen PSV hebben we ervaring opgedaan met het spelen van een finale. Zondag krijgen we thuis weer een hele andere wedstrijd.”
Steun in de rug
“Het kunstgras mogen we niet als excuus aanvoeren, maar heeft weldegelijk een andere manier van voetballen teweeg gebracht. Onze verdedigers hadden moeite op de juiste manier op de snelle en behendige aanvallers te reageren en ook doelman Luciano da Silva had moeite met de manier van stuiten van de bal. Dat blijft wennen en zondag in Euroborg spelen we weer op ons eigen gras.”
“Als we dezelfde steun krijgen als vorige week tegen PSV van ons eigen publiek dan geeft ons dat zeker die extra steun in de rug om de finale te kunnen halen. Ik hoop dat de fans dan ook massaal opkomen en opnieuw achter de ploeg gaan staan. In zo’n omgeving voetballen, geeft veel vertrouwen en zal ons helpen door te gaan naar de finale. Na de training van zaterdagochtend hebben we ons plan klaar!”
Blessures
Huistra kan nog niet beschikken over Koen van de Laak, Gonzalo Garcia, Nicklas Pedersen (allen geblesseerd) en Maikel Kieftenbeld (geschorst). Vraagtekens staan nog achter de namen van Tim Matavz, Tom Hiariej (scheenbeen) Fredrik Stenman die kampt met spierpijn. Zondag staan Andreas Granqvist en Fredrik Stenman ‘op scherp’ door hun gele kaarten, net als Mark Looms van Heracles. Een gele kaart betekent uitsluiting voor de eerstvolgende play-offwedstrijd in de komende drie jaar.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard