string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hesp: “Prachtige combinatie”.

Woensdag 03 maart 2010 om 12:01

Samen met de voltallige technische staf van het Nederlands Elftal verlengde Ruud Hesp zijn contract bij de KNVB tot en met het Europees Kampioenschap in 2012.

In de aanloop naar de oefenwedstrijd met de Verenigde Staten licht Hesp zijn keuze toe: “Enkele weken geleden gaf Bert van Marwijk aan dat hij met de bond in onderhandeling was over een contractverlenging en dat hij daarbij had aangeven dat het een voorwaarde was, om door te kunnen gaan met de volledige technische staf. Ieder lid van de technische staf kende ik al vanuit het verleden. Bert van Marwijk vanuit ‘het Limburgse’. Met Philip Cocu en Frank de Boer heb ik samen gespeeld. Dick Voorn is vroeger mijn eigen keeperstrainer geweest en ook met inspanningsfysioloog Luc van Agt heb ik in het verleden samengewerkt.”

Over de combinatie tussen zijn werkzaamheden bij FC Groningen en het Nederlands Elftal is Hesp nog altijd zeer content. “Zowel bij FC Groningen als bij Oranje heb ik het enorm naar mijn zin. Ik ben ook zeer gelukkig met mijn collega-keeperstrainer Henk Ritsema en Rick Havinga die het bij FC Groningen mogelijk maken om deze twee functies te combineren. Ik probeer de zaken die ik in het verleden heb geleerd, over te brengen op de keepers. Of het nu gaat om de doelmannen bij Oranje, of die in de jeugd bij FC Groningen. Het is eigenlijk allemaal even leuk.”

Welke drie doelmannen deze zomer naar Zuid-Afrika zullen afreizen, is op dit moment nog onbekend. “We hebben onderling de afspraak dat ik geen uitspraken doe over de individuele doelmannen. Bondscoach Van Marwijk is de woordvoerder van de technische staf. Wij maken de keuze als team waarbij ikzelf natuurlijk wel een belangrijke stem heb. Het is vergelijkbaar met de situatie bij FC Groningen waarin Ron Jans, Raymond Libregts en ikzelf nauw overleg hebben, maar Jans uiteindelijk de knoop doorhakt.”

Momenteel is Hesp in voorbereiding op de oefeninterland met de Verenigde Staten, die woensdagavond in Amsterdam wordt gespeeld. “Dit is de laatste oefenwedstrijd die we spelen, voordat in mei de voorbereiding op het WK gaat beginnen. Het is een oefenwedstrijd, maar je hoeft echt niemand extra te prikkelen. Alle spelers zijn supergemotiveerd en we werken op een zeer hoog niveau. Dat is erg prettig. En donderdag ga ik vervolgens weer aan de slag in Euroborg.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard