string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hesp met Oranje naar ongekend record.

Vrijdag 02 september 2011 om 23:39

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een internationaal record geboekt. In Eindhoven versloeg de nummer 1 van de FIFA-wereldranglijst de nummer laatst van die ranking, San Marino, met maar liefst 11-0. Dit is voor Oranje een absoluut record in de geschiedenis van internationale kwalificatiewedstrijden.

Dinsdag gaat het Nederlands elftal, met FC Groningen en Oranje keeperstrainer Ruud Hesp in de technische staf, op bezoek bij Finland. Mogelijk dat Tim Sparv dan wel in actie komt in Helsinki. De middenvelder van FC Groningen bleef namelijk vrijdagavond 90 minuten op de bank in de kwalificatiewedstrijd van de Finnen tegen Moldavië. Finland won met 4-1 en bezet in groep E de vierde plek met 9 punten. Het Nederlands elftal is de ongeslagen trotse koploper met de maximale 21 punten uit zeven EK-kwalificatieduels. Concurrent Zweden, met oud-FC’er Andreas Granqvist negentig minuten in het hart van de Zweedse defensie, verloor in Boedapest met 2-1 van Hongarije.
Matavz
Duur puntenverlies was er ook voor een andere (kersverse) ex-FC’er. Tim Matavz, de spits die deze week van FC Groningen werd getransfereerd naar PSV, scoorde weliswaar voor Slovenië, maar zijn land verloor thuis verrassend met 1-2 van Estland. Dinsdag speelt Slovenië in groep C de uitwedstrijd tegen koploper Italië.
Pedersen
Dan staat in groep H ook de Scandinavische clash Denemarken-Noorwegen op het programma. Bij de Denen maakt FC-aanvaller Nicklas Pedersen onderdeel uit van de selectie. Samen met Portugal gaan Denemarken en Noorwegen uitmaken wie de EK-tickets gaan pakken.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard