string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Heerlijk enthousiasme rond komende bekerfinale’.

Dinsdag 14 april 2015 om 14:31

In de 524ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het behalen van de bekerfinale en de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, kijkt hij vooruit naar het treffen met Willem II en gaat hij vooral in op de start van de kaartverkoop voor seizoenkaarthouders voor de bekerfinale.

“We hebben afgelopen zondag een fantastische week afgesloten. Die begon met een verdiend gelijkspel tegen Vitesse, daarna de ruime en overtuigende bekeroverwinning op Excelsior en eindigde met een op strijd en veerkracht dikverdiende overwinning op SC Cambuur. Bij die laatste twee wedstrijden konden we daarbij telkens rekenen op een volle en kolkende Euroborg. Er hing tegen Excelsior en Cambuur een ‘ouderwets’ unieke voetbalsfeer in ons stadion en dat heeft zeker bijgedragen aan het positieve eindresultaat.”
Concurrent
“Met de zege op Cambuur hebben we de achtste plek in de Eredivisie in het vizier. Zaterdagavond wacht in Tilburg een nieuwe directe concurrent voor die felbegeerde plek op de ranglijst, die bij een onverhoopte overwinning van PEC Zwolle in de bekerfinale alsnog recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Buiten dat we dit scenario niet nastreven, willen we ook dit seizoen natuurlijk weer zo hoog mogelijk eindigen in de competitie en dat lijkt dit jaar de achtste plaats te zijn.”
“Met nog vier speelronden op het programma in de Eredivisie richten spelers en staf zich vanzelfsprekend op het competitieprogramma. Alles en iedereen om ons heen heeft het echter maar over één datum: zondag 3 mei. Dan spelen we om 18.00 uur in de Rotterdamse Kuip de bekerfinale tegen PEC Zwolle. De selectie dient zich hiervoor af te sluiten en zich te concentreren op de komende competitiewedstrijden. Onze organisatie is echter haast fulltime bezig met de organisatie van dit hoogtepunt van het seizoen. Het is heerlijk om te ervaren hoe groot het enthousiasme in Stad en Ommeland is rond de komende bekerfinale.”
Kaartverkoop
“Vanochtend (dinsdag – red.) is de kaartverkoop voor seizoenkaarthouders van FC Groningen van start gegaan. Iedere seizoenkaarthouder van de club wordt in staat gesteld een finalekaart aan te schaffen voor de eindstrijd in Rotterdam. Hiervoor zijn nog voldoende mogelijkheden. Er kan tot en met maandag 20 april per seizoenkaart maximaal één finaleticket worden verkregen.”
“Supporters, die een kaart voor de bekerfinale van FC Groningen kopen, krijgen daarbij een informatieschrijven. In dit schrijven staan allerlei praktische zaken rondom het vervoer van en naar Rotterdam en enkele ‘spelregels’, die vooraf en op de wedstrijddag op zondag 3 mei gelden.”
fcgroningen.nl/bekerfinale
“Het enorme enthousiasme onder onze achterban zorgt er tevens voor dat wij via diverse kanalen worden overstelpt met (persoonlijke) vragen van supporters over de eindstrijd in Rotterdam. Doorgaans beantwoorden wij daar waar mogelijk alle berichten, zowel per e-mail als via sociale media, zo goed en zo snel mogelijk. Gezien de grote hoeveelheid vragen en/of opmerkingen, dat nu op de club afkomt, zijn wij op dit moment echter niet in staat hierop individueel en tot in detail te antwoorden.”
“Wij verwijzen voor alle op dit moment beschikbare relevante informatie naar onze website en Facebookpagina. Daar staan – naast uitgebreide informatie over de kaartverkoop en de diverse opstapplaatsen – onder meer de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom de bekerfinale. Hiervoor is een speciale webpagina online gezet: fcgroningen.nl/bekerfinale. De komende periode zullen wij uiteraard regelmatig berichten over zaken betreffende de finale op zondag 3 mei.”
Facebookbereik stijgt explosief
“Het bereiken van de bekerfinale werd vorige week in Euroborg uitbundig gevierd met de aanwezige supporters in het stadion en ook online bleek de plaatsing voor de eindstrijd in De Kuip geliefd onder de FC Groningen-fans. Onze officiële Facebookpagina bereikte in een week tijd bijna 700.000 personen! De diverse updates waren ook nog eens goed voor duizenden likes en werden volop gedeeld. Ook op de finaledag zullen wij de mooiste foto’s en berichten plaatsen via www.facebook.com/fcgroningen.”
Junior Club Dag
“Morgen (woensdag – red.) staat het grootste evenement van de FC Groningen Junior Club weer op het programma: de Junior Club Dag! Tussen 13.30 uur en 16.30 uur zijn de deuren van de ijshockeyhal van Kardinge geopend, alwaar een middag vol attracties, spektakel en vermaak plaatsvindt. Er zijn verschillende voetbalattracties. Zo kan er gevoetbald worden met een Freestyle-voetballer, is de spelersbus te bezichtigen en vindt er een verloting plaats.”
“Ruim duizend belangstellenden hebben al aangegeven een bezoek te zullen brengen aan de Junior Club Dag en ook alle eerste selectiespelers zijn van de partij. Om de Junior Club Dag te kunnen bezoeken, dienen leden zich aan te melden. Dit kan vandaag (dinsdag – red.) nog via de website van de Junior Club.”
Benefietavond Make-A-Wish
“Met de mededeling dat onze jaarlijkse Benefietavond voor Make-A-Wish Nederland gisteravond (maandag – red.) in Autoborg bij onze sponsorrelatie Noordlease de fantastische bruto-opbrengst kende van 82.870 euro, beëindigen we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard