string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hectische dagen voor nieuwe aanwinsten.

Vrijdag 24 juni 2011 om 17:41

Emil Johansson en Kees Kwakman trokken na enkele hectische dagen voor het eerst het groen-witte shirt van FC Groningen aan. Beide aanwinsten van de FC spraken daarna een goed gevulde Hattrick’s pub in Euroborg toe en waren blij de overstap naar Groningen te maken.

Voor Emil Johansson, die het shirt met nummer 5 kreeg toebedeeld, betekent de overstap naar FC Groningen het begin van een carrière buiten Scandinavië. “Ik kom uit Zweden, maar heb de laatste jaren in Noorwegen gevoetbald,” aldus Johansson.
Goede impressie
“Ik heb er altijd van gedroomd een carrière te beginnen buiten Scandinavië en dat kan bij FC Groningen. Ik ben hier gisteren aangekomen dus de laatste uren waren erg druk, maar ik heb een goede impressie gekregen van de club. Euroborg is een mooi stadion en hoewel ik nog niet heel veel van Groningen heb gezien, gaven Marcus Berg en Petter Andersson aan dat het een goede stad is.”
“Ik hoop me hier snel thuis te voelen en houd ervan om als linksback aan te vallen. Zoals jullie zien, ben ik niet de grootste speler, maar dat hoop ik te compenseren met andere kwaliteiten. Hoewel ik de laatste weken een kleine liesblessure had, ben ik weer helemaal fit. Ik heb blij hier te zijn en kijk er naar uit deze club volgend seizoen te helpen.”
Club met ambitie
Net als Johansson is ook Kees Kwakman een tevreden man. “Ik ben vanmorgen pas geland op Schiphol dus mijn dag was wellicht nog drukker, maar ook ik ben met goede zorg ontvangen,” aldus de verdediger, die komend jaar onder rugnummer 4 speelt.
“Ik ben erg blij dat alles is getekend en dat ik weer kan voetballen. FC Groningen is een subtopper die omhoog wil. Een club met ambitie en dat heb ik ook. Ik heb in Duitsland een raar jaar achter de rug waarin ik niet altijd heb gespeeld, maar ik ben er zeker ook niet minder van geworden. Daarnaast kan ik zeggen dat ik ben gepromoveerd naar de Bundesliga. Met FC Groningen hoop ik nu wel een plek in de Europa League te veroveren. Ik kan niet wachten tot de eerste training. Die is voor mij volgende week dinsdag.”
Kwakman dient in verband met zijn snelle transfer de komende dagen eerst nog zaken af te handelen in Augsburg, zodat hij zich daarna definitief kan aansluiten bij de eerste selectie van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard