Hattrick Benschop leidt FC langs FC Eindhoven

23 juli 2019

FC Groningen heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd gespeeld in Norg tegen FC Eindhoven. De Brabantse club, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, werd met 3-0 verslagen. De eindstand was voor rust al bepaald. De Groningse treffers kwamen alle drie op naam van Charlison Benschop. De 1.150 toeschouwers zagen de nieuwe spits van de Trots van het Noorden een glaszuivere hattrick maken.

Afgelopen zaterdag won FC Groningen van Hannover 96 in Duitsland (0-1). Dinsdagavond was FC Eindhoven aan de beurt op Sportpark de Schapendrift in Norg.

In de eerste minuut van de wedstrijd was de eerste kans voor Mo El Hankouri. Zijn schot ging rakelings naast. Na een kwartier spelen was het opnieuw Mo El Hankouri met de actie. Ditmaal werd er een overtreding op hem gemaakt en ging de bal op de stip. Spits Charlison Benschop bleef kalm: 1-0. Tien minuten voor rust maakte Benschop zijn tweede van de avond. Hij kopte raak uit een verre inworp van Bart van Hintum: 2-0. Op slag van rust werd Mo El Hankouri opnieuw gevloerd in het strafschopgebied. 'Charlie' Benschop benutte wederom de strafschop: 3-0.

20190723JV0046

Tweede helft
Tom van de Looi kreeg direct na rust een kopkans uit een hoekschop. Na een goede redding van de Eindhovense doelman, kon Van Hintum bijna nog de rebound afronden met het hoofd. Beide pogingen leverden geen treffer op. Na 55 minuten kwamen er tien nieuwe spelers in het veld. Een mooie aanval via Deyo Zeefuik kwam bij Ajdin Hrustic, maar zijn schot werd gekraakt. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in de tweede helft.

KARAKTERISTIEKEN

FC Groningen - FC Eindhoven 3-0 (3-0)
Scoreverloop: 16' Benschop (1-0), 35' Benschop (2-0), 43' Benschop (3-0)


Basisopstelling FC Groningen
Van Duin; Sopacua, Van de Looi, Miguel, Van Hintum; Van Kaam, Warmerdam, Schreck; Breij, Benschop en El Hankouri

Opstelling na 55 minuten
Van Duin; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Hrustic, Lundqvist, Matusiwa, Gudmundsson; Doan en Sierhuis

Laatste nieuws