string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘We gaan knallen zondag’.

Vrijdag 11 september 2015 om 13:38

FC Groningen hervat zondag na een voetbal-loos weekend de competitie met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Derby van het Noorden leeft binnen de selectie van FC Groningen en Hans Hateboer is vol vertrouwen voor de wedstrijd tegen de Friezen. Michael de Leeuw wil niets liever dan winnen in de derby.

Waar het grootste gedeelte van de selectie vorig weekend vrijaf had, was Hans Hateboer op pad met Jong Oranje. De verdediger speelde twee volledige EK-kwalificatiewedstrijden tegen Jong Cyprus en Jong Turkije en scoorde zelfs tegen de Cyprioten.

Goed gevoel
“Het was een goede week,” meent Hateboer. “We hebben zes punten gepakt en twee keer de nul gehouden. Ik heb twee keer negentig minuten gemaakt en ook gescoord, dus het is een goede week geweest. We hebben onszelf goed laten zien.”

De verdediger hoopt het goede gevoel mee te nemen naar de derby dit weekend. “Het leeft bij iedereen en ik heb er veel zin in. We willen ons graag revancheren voor de wedstrijd tegen FC Utrecht en het is mooi dat dit tegen sc Heerenveen kan. We gaan er alles aan doen om punten te pakken en ik heb er veel vertrouwen in. We gaan knallen zondag.”

Kwaliteit
Danny Hoesen mocht dit seizoen meerdere keren invallen en trainde vrijdagochtend met een basishesje. “We hebben de opstelling nog niet gehoord en er is morgen nog een training, maar het betekent dat ik goed bezig ben en dicht tegen de basisploeg aan zit. We horen het morgen wel en ik hoop dat ik zondag mezelf mag laten zien.”
Hoesen merkt dat de selectie van FC Groningen kwalitatief een stap heeft gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. “We hebben veel kwaliteit en er zijn veel jongens die in de basis kunnen spelen. We hebben een aantal goede versterkingen en het niveau op de training is omhoog gegaan. Het zijn goede en slimme spelers en iedereen weet dat hij scherp moet trainen. Het wordt tijd dat we die kwaliteit kunnen doortrekken naar de wedstrijden.”

Stabieler
Michael de Leeuw geeft in het wedstrijdprogrammaboekje van komende zondag aan dat de ploegen volgens de spits aan elkaar gewaagd zijn. “Het is bij hun tot nu toe iets stabieler dan bij ons,” aldus de aanvaller in het programmaboekje. “Wij zijn nog op zoek naar de juiste balans. Misschien ligt dat aan de wisselingen in de selectie, al is het voor iedereen duidelijk wat er wordt gevraagd.”
“We hebben punten nodig om zo snel mogelijk aan te haken bij de subtop. Uiteraard willen we de supporters iets moois voorschotelen, maar punten zijn heel belangrijk. Zo’n derby is een wedstrijd op zich, altijd beladen. Ik vind dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar het enige wat wij willen, is punten pakken.”
  

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard