string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘Ik wist ook niet dat ik zo`n goede voorzet had’.

Woensdag 12 februari 2014 om 23:14

Hans Hateboer maakte woensdag tegen FC Twente zijn basisdebuut in Euroborg. Het treffen met de Tukkers eindigde in 1-1 en de 20-jarige verdediger uit Beerta was belangrijk met een assist. Hij bekroonde een goede wedstrijd met de titel Essent Man of the Match.

Een perfect afgemeten voorzet op Krisztian Adorjan betekende alweer de tweede assist in drie optredens voor de jonge verdediger uit de eigen jeugdopleiding. “Ik wist ook niet dat ik zo`n goede voorzet had,” grapt Hateboer. “Ik heb nog niet zovaak rechtsback gestaan en als centrale verdediger kom je toch niet zo vaak in de positie om een voorzet te geven. Tjaronn Chery gaf me de bal goed mee, ik keek nog op en zag Adorjan bij de tweede paal staan, hij kopte de bal goed binnen. Ik stond achter de lijn dus kon niet goed zien of de bal er over was gegaan, maar zag de grensrechter direct met zijn vlag zwaaien.”
Hateboer zag dat het team vanaf het begin vol in de duels ging. “We hadden afgesproken vanaf het begin gas te geven en dat hebben we ook gedaan. Ik denk dat ik tevreden mag zijn over mijn eigen spel. Niet alles ging goed, maar daar moet ik van leren. Ik had nog kunnen scoren en dacht  ‘zo hard mogelijk’, maar de kans was te moeilijk. Dat ik Essent Man of the Match word, is natuurlijk heel leuk. Je leeft toch naar zo`n wedstrijd toe, het basisdebuut in eigen stadion. Met de zenuwen viel het wel mee, ik had hier zondag al een helft gespeeld en had bij RKC uit al eens in de basis gestaan. Het was gezonde spanning.”
Of FC Groningen een punt heeft gewonnen of er juist twee heeft verloren kon Hateboer niet zeggen. “Als je naar de kansen kijkt, hadden we misschien verdiend om te winnen, maar voor het zelfde geld had hij aan de andere kant kunnen vallen. Ze speelden op gegeven moment met vier spitsen en speelden alles of niets. We werden soms teruggedrongen, maar dat had ook met de kwaliteit van FC Twente te maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’