string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘Er liggen mogelijkheden’.

Vrijdag 03 oktober 2014 om 15:02

FC Groningen neemt het zondagmiddag in Rotterdam op tegen Feyenoord. De Trots van het Noorden verloor vorig jaar nipt terwijl het binnen een minuut via Tjaronn Chery al op voorsprong had kunnen staan. Voor Hans Hateboer wordt het de eerste keer dat hij in De Kuip tegen Feyenoord speelt tijdens een Eredivisiewedstrijd.

Door de blessure van Tom Hiariej is de kans groot dat Hans Hateboer zijn eerste basisplaats van dit Eredivisieseizoen krijgt toebedeeld. De verdediger is klaar voor het treffen met Feyenoord. “Het is natuurlijk nooit leuk om op de bank te zitten en ik heb moeten wachten op het moment dat ik weer kan laten zien dat ik in het elftal hoor.”
Reëel
Hoewel Hateboer graag eerder in het seizoen een basisplaats had gehad, snapt de jonge verdediger dat hij even pas op de plaats moest maken. “Ik ben niet echt lekker uit de zomer gekomen en heb natuurlijk een blessure gehad, daardoor was ik even ‘uit de picture’. Gelukkig gaat het nu de goede kant op en laat ik het op de training en tijdens invalbeurten weer zien. Tom Hiariej deed het als rechtsback gewoon goed, dan wordt er ook niet zomaar gewisseld, zo reëel moet je zijn.”
Het zal voor Hateboer de eerste keer zijn dat hij in de Eredivisie een wedstrijd in de Rotterdamse Kuip speelt. “Ik heb gehoord dat het één van de mooiste uitwedstrijden van het jaar is en ik heb er zeker zin in. Feyenoord is met het publiek erachter gewoon sterk, maar onder anderen Heerenveen en Willem II hebben aangetoond dat er ook mogelijkheden liggen.”
Kans
Net als Hateboer kijkt ook Tjaronn Chery uit naar het treffen met de Rotterdammers. “Ik vind het een supermooi stadion en vind het altijd lekker om in dat soort stadions te spelen. We moeten proberen gebruik te maken van de ruimtes die er komen en zullen echt als team moeten staan. We hebben vorig jaar in Rotterdam een goede wedstrijd gespeeld. Ik kan me nog herinneren dat ik binnen een minuut een heel grote kans kreeg. Helaas ging de bal er net niet in en verloren we uiteindelijk nipt, maar ik vond dat we toen zeker niet de mindere van Feyenoord waren.”
“Ik heb de wedstrijd van Feyenoord tegen Luik van afgelopen donderdag op televisie gekeken,” vervolgt Chery. “Het was geen supergoede wedstrijd, maar wel een goede overwinning. Ik kijk tijdens zulke wedstrijden niet zo zeer specifiek naar de spelers van Feyenoord. Ik ken de jongens die tegenover mij staan en focus me op mijn spel. Feyenoord is gewoon een goede ploeg en heeft altijd wel weer een periode dat het begint te lopen. Daar zitten ze nu al in, maar aan ons de taak om een resultaat te behalen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard