string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Handenvol FC’ers op voorlopige lijsten.

Donderdag 10 maart 2016 om 15:11

Van Jong Oranje tot het Olympische Team USA, van Curaçao tot de future-groep van Oranje onder-15. De afgelopen dagen kregen handenvol FC Groningen-spelers (voorlopige) uitnodigingen voor de aankomende interlandperiode van eind maart 2016.

Bij de Oranje-jeugdteams wordt, net als bij het Nederlands Elftal, veelal met voorlopige selecties gewerkt. De meeste spelers horen vrijdag 18 maart of na dat weekend definitief hun koffer moeten pakken om af te reizen voor interlandwedstrijden. Zo hoort Hans Hateboer of hij zich zondag 20 maart in Rotterdam bij Jong Oranje mag melden voor de oefenduels tegen Jong Noorwegen, met teamgenoot Alexander Sørloth (25 maart om 18.30 uur in La Manga, Spanje) en Jong Servië (28 maart om 18.30 uur in San Pedro de Pinatar, Spanje).
Jong FC Groningen
Vier spelers van Jong FC Groningen staan op de longlist van bondscoach Remy Reijnierse voor de oefeninterlands in en tegen Portugal op 24 en 26 maart: Robbert de Vos, Roland Baas, Oussama Idrissi en Kasper Oldenburger. Ook oud-FC’er Richairo Zivkovic behoort tot deze groep van eerstejaars senioren, die geboren zijn in 1996.
In de categorie Oranje onder-19 is Juninho Bacuna opgenomen in de voorlopige voor het EK-kwalificatietoernooi van 21 t/m 30 maart in Nederland. Op 24 maart wordt in Groesbeek gespeeld tegen Oekraïne, twee dagen later in Uden tegen Noord-Ierland en op 29 maart opnieuw in Groesbeek tegen Polen. De winnaar gaat naar het EK.
B-junioren
Bij de eerstejaars A-junioren (Oranje onder-18) staan geen FC’ers op de lijst voor een oefeninterland met Rusland. Bij Oranje onder-17 jaar staat B1-aanvoerder Tommie van de Looi op de voorlopige lijst voor het UEFA Elite toernooi van 21 t/m 30 maart in Duitsland. Tegenstanders zijn daar Bulgarije (24 maart), Slowakije (26 maart) en tenslotte gastland Duitsland (29 maart). Ook hier staat een EK-ticket op het spel.
Daniel van Kaam (ook B1) verblijft momenteel met Oranje onder-16 in Noordwijk voor een vierlandentoernooi. De ploeg verloor woensdag nipt met 1-0 van Italië (Van Kaam kwam niet in actie) en speelt vrijdagavond tegen Denemarken. Zondagmiddag wordt het toernooi afgesloten met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Afgelopen dinsdag speelden Remco Bal en Leonel Miquel met de future groep Onder-15 een oefenwedstrijd tegen AZ B1/C1.
Buitenland
Als we over de landsgrenzen kijken, weten we dat B1-middenvelder Kolbeinn Finnsson van 29 maart tot 3 april met IJsland onder-17 voor EK-kwalificatie gaat in een Elite-groep met gastland en titelhouder Frankrijk en daarnaast Oostenrijk en Griekenland. Jarchinio Antonia kreeg een uitnodiging van Curaçao-bondscoach Patrick Kluivert voor deelname aan de Caribbean Cup. Op 23 maart speelt Curacao op Barbados en drie dagen later is in Willemstad de thuiswedstrijd tegen Dominicaanse Republiek.
Olympisch?
Desevio Payne heeft een voorlopige uitnodiging op zak voor het Olympische Team USA. Dat speelt op 25 maart een uitwedstrijd tegen Colombia en vier dagen later in Dallas de return om één ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (3 tot en met 19 augustus 2016).
Simon Tibbling maakt ook nog kans op de Spelen waarvoor Jong Zweden al is geplaatst, maar wil zich ook nog met Jong Zweden plaatsen voor het EK onder-21 van 2017. Op 27 maart speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen dwergstaat San Marino.

Albert Rusnak mag zich bij Jong Slowakije melden voor de Challenge Trophy-wedstrijd tegen Estland op 23 maart in het Slowaakse Senica. En zes dagen later speelt de ploeg ook in eigen land EK-kwalificatie tegen Turkije. Alexander Sørloth speelt 25 maart met Jong Noorwegen tegen Jong Oranje en drie dagen later tegen Jong Spanje. Beide duels vinden plaats in Spanje.

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard