Gudde: ‘Goed als er duidelijkheid komt’

4 augustus 2019 / vandaag

Reactie algemeen directeur Wouter Gudde op het kort geding dat is aangespannen door de Supportersvereniging FC Groningen naar aanleiding van de aan de club opgelegde straf door de aanklager betaald voetbal:

“Wij hebben aangegeven de straf van de aanklager betaald voetbal uit te voeren omdat we niet kunnen en willen ontkennen dat er niet-gecertificeerd vuurwerk is afgestoken. En dat is nu eenmaal verboden. Daarover hebben we met elkaar afspraken gemaakt, dus dienen we ons eraan te houden en doen we dit niet dan moeten we de consequenties ervan accepteren. Aan de andere kant begrijpen wij dat de Supportersvereniging FC Groningen stappen heeft ondernomen voor supporters met een seizoenkaart in vak F voor het seizoen 2019/2020.”

Ten uitvoer brengen
“De Supportersvereniging stelt zich op het standpunt dat een groot deel van de supporters in vak F part noch deel heeft gehad aan het afsteken van vuurwerk en dat zij daarom ook niet uitgesloten mogen worden van de wedstrijd FC Groningen – FC Twente. Wij als FC Groningen hebben te maken met het tuchtrecht van de KNVB. Als wij de straf van de aanklager niet ten uitvoer brengen, riskeren we opnieuw een boete en een nog zwaardere straf, met mogelijk nog meer gedupeerden. Dat we bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen de steun van een deel van het publiek moeten missen, is nu al een dieptepunt voor FC Groningen.”

“Inspanningen van de SV in samenwerking met FC Groningen hebben er toe geleid dat wij bij het thuisduel met FC Twente voor 44 supporters een uitzondering mogen maken. Deze groep is vorig jaar (seizoen 2018/2019) geen seizoenkaarthouder geweest van vak F. Voor de aanklager was dit voldoende om hen uit te sluiten van iedere vorm van betrokkenheid bij het ongeoorloofd afsteken van vuurwerk in vak F.”

Alsnog toegang
“Daarom mogen wij van de aanklager betaald voetbal deze 44 supporters alsnog toegang verlenen, op een andere plek in het stadion, voor de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Deze supporters krijgen van ons persoonlijk bericht. Wij hebben van de aanklager betaald voetbal geen toestemming gekregen de andere 235 seizoenkaarthouders van vak F voor het seizoen 2019/2020 te verplaatsen.”

“We begrijpen dat de Supportersvereniging FC Groningen heeft gekeken naar de juridische positie van de supporters in vak F. Wij kijken met belangstelling naar de uitkomst van het kort geding. Het is goed als er duidelijkheid komt, dat is wat we allemaal graag willen, zodat we ons kunnen gaan richten op waar het uiteindelijk om moet draaien: zoveel mogelijk supporters op de tribunes in ons stadion, die onze ploeg massaal aanmoedigen!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws