string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grote run op clubcards voor vrije verkoop.

Dinsdag 14 oktober 2008 om 15:12

In de 202de nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland onder meer in op de bijeenkomst van de supportersvereniging, de ontwikkelingen rond Eredivisie Live en de opmerkelijke run op clubcards.

“Vanwege de internationale speelkalender lag de Eredivisie een weekend stil. Voor FC Groningen waren diverse internationals op pad. Tom Hiariej en Shkodran Metaj speelden voor het Nederlands Beloften Elftal en van de A-internationals kwam alleen Evgeniy Levchenko daadwerkelijk in actie. De Zweden en Oluwafemi Ajilore zagen hun land vanaf de bank of tribune aan ’t werk. Van de internationals sloot Femi vanmiddag (dinsdag – red.) als laatste aan bij de groep.”
Eredivisie Live
“De selectie van trainer Ron Jans bereidt zich sinds gistermiddag (maandag – red.) voor op het toptreffen met Ajax, komende zaterdag om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA. Het team zal in de hoofdstad gesteund worden door ruim vijfhonderd supporters. Diegenen die niet meereizen naar Amsterdam, maar wel graag het duel met Ajax rechtstreeks willen zien, kunnen de wedstrijd volgen via Eredivisie Live, de televisiezender die alle Eredivisie-wedstrijden live in beeld brengt.”
“Vorige week kwamen de clubs bijeen tijdens een aandeelhoudersvergadering van de ECV. Daar werd aangegeven dat de ontwikkelingen rond Eredivisie Live voor lopen op schema. Er zijn al meer dan 200.000 abonnees geregistreerd en aan het einde van dit eerste seizoen moet het aantal tussen de 350.000 en 400.000 liggen. Wij hebben er in de bijeenkomst nogmaals op gewezen dat in ons verzorgingsgebied de aansluitingen en gegevensverwerking van Ziggo nog moeizaam verlopen en te wensen overlaten. De ECV erkent dit en in de gesprekken die hierover met Ziggo worden gevoerd, geeft de kabelexploitant aan de problemen binnen enkele weken te hebben opgelost. Mensen die een abonnement willen afsluiten of vragen hebben rond zaken met betrekking tot Eredivisie Live, kunnen terecht op www.eredivisielive.nl of rechtstreeks contact opnemen via 0909 – 0101.”
Supportersvereniging
“Gisteravond (maandag – red.) was de algemene ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen en aansluitend een forum. Hierbij waren namens FC Groningen trainer Ron Jans, manager technische zaken Henk Veldmate en ondergetekende present. Bovendien waren vijf spelers aanwezig – te weten de keepers Gijs Koopmans en Luciano da Silva, Sepp De Roover, Berry Powel en Martijn Meerdink – om vragen te beantwoorden. Het mooiste moment van de avond betrof een vraag aan Luciano. De huidige keeper van FC Groningen werd gevraagd of hij de Tonny van Leeuwen-trofee dacht te kunnen winnen. Toen Luciano vragend de zaal in keek, op zijn leeftijd en afkomstig uit Brazilië natuurlijk niet wetende wie Tonny van Leeuwen was, en hem was uitgelegd dat het hier om een legendarische Groningse keeper ging en een eerbetoon aan de minst gepasseerde doelman, antwoordde hij bescheiden: ‘Ik zal mijn best doen.’ Een en ander voltrok zich in een prima sfeer en er was dan ook sprake van een geslaagde avond.”
Grote belangstelling
“Het is verheugend te melden dat er de afgelopen week zo’n 450 aanvragen voor een clubcard van FC Groningen zijn binnengekomen. Wij hebben het vermoeden dat deze grote belangstelling voor een belangrijk deel te maken heeft met de verruimde mogelijkheden voor het aanschaffen van een losse kaart voor duels in Euroborg, waarvoor een (seizoen)clubcard noodzakelijk is. Vanaf onze eerstvolgende thuiswedstrijd, op zaterdag 25 oktober tegen Sparta Rotterdam, wordt het bij bijna alle duels mogelijk om twee (extra) kaarten per (seizoen)clubcard aan te schaffen. En dat is prettig als je in wisselend gezelschap incidenteel een wedstrijd wil bezoeken. De kaartverkoop voor het duel met Sparta loopt inmiddels. Kijk op deze site onder het menu ‘kaartverkoop’ voor meer informatie.”
FC Groningen Junior Club
“Vanaf deze maand worden de activiteiten van de FC Groningen Junior Club alleen nog maar online aangeboden. Via deze website en dan in het menu ‘Junior Club’ zijn elke eerste maandag van de maand alle nieuwe activiteiten te vinden. Een volledig overzicht van het programma is te vinden in de ‘agenda’ in de linkerbalk op de pagina van de Junior Club. Vanwege het enorm gegroeide aantal leden, krijgen de kids vanaf nu dus geen brief meer thuis met een overzicht van de activiteiten, maar kunnen zij terecht op deze website.”
Sessie op de hei
“Management en directie zullen zich morgen (woensdag – red.) en donderdag twee dagen terugtrekken voor een zogenaamde sessie op de hei. Tijdens het tweedaags verblijf in Hof van Saksen – sponsor van FC Groningen en het resort waar ons eigen bedrijf Preventief de beveiliging verzorgd – zullen we brainstormen over het nieuwe beleidsplan van de club. Het huidige beleidsplan liep van 2005 tot 2008 en terugkijkend kunnen we constateren dat vele doelstellingen zijn gerealiseerd. In de genoemde periode is veel gebeurd, met name de verhuizing van Stadion Oosterpark naar Euroborg. Nu gaan we ons richten op de vervolgstappen.”
“Tijdens het verblijf in Hof van Saksen zullen we met elkaar bespreken hoe we op welke manier het maximale kunnen presteren met FC Groningen, zowel binnen als buiten het voetbalveld. We gaan dus nieuwe doelstellingen formuleren. Daarbij zullen wij professionele inbreng krijgen van Hypercube. Dit is een onafhankelijk adviesbureau voor de publieke en private sector. Zij zijn experts op het gebied van sport en marketing. Door in alle rust bij elkaar te zitten, kunnen we ons optimaal bezighouden met de continuïteit van de club.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard