string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grote FC Groningen Junior Club Dag.

Dinsdag 17 april 2012 om 14:30

In de 375ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gespeelde wedstrijden en kijkt hij vooruit naar de activiteiten van komende week, waaronder de grote FC Groningen Junior Club Dag.

“We hebben twee zeer teleurstellende wedstrijden achter de rug. Door de nederlagen tegen ADO Den Haag en Roda JC wordt het nu een bijzonder lastige opgave om de play-offs om een Europees ticket nog te bereiken. We hebben nog vier competitiewedstrijden te spelen en die willen we op een zo goed mogelijke wijze afwerken en dan kunnen we de eindbalans van dit seizoen opmaken. We kunnen nu echter al stellen dat het een heel moeilijk seizoen is geworden, waarin het ons niet heeft meegezeten.”
Geluk
“Dit in tegenstelling tot de voorgaande jaren, toen we onderweg regelmatig wat meer geluk hadden, dan nu het geval is. Dat is inherent aan sport. We willen graag met elkaar winnen en successen behalen, maar daar waar er winnaars zijn, moeten er ook ploegen verliezen. Met name na de winterstop behoren wij helaas tot die laatste categorie. Zondag gaan wij niettemin in Amsterdam gewoon proberen Ajax te verrassen in eigen huis en daarna wachten ons ook nog twee thuisduels.”
Visueel gehandicapten
“Bij die wedstrijden in Euroborg zal opnieuw een groep visueel gehandicapte supporters aanwezig zijn. Afgelopen zondag waren voor het eerst veertien fans uitgenodigd voor het duel met Roda JC. Deze supporters nemen met hun begeleiders plaats achter de beide dug-outs. Het is een initiatief van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, dat voortkomt uit gesprekken met de organisatie Visio Wonen. Hieruit bleek dat er een behoefte bestaat  onder deze doelgroep om de thuiswedstrijden van FC Groningen te bezoeken. Na de evaluatie van dit project willen wij voor de komende seizoenen structureel plaats gaan bieden aan visueel gehandicapten.”
Seizoenkaartmailing
“De seizoenkaartenverkoop voor het seizoen 2012/2013 is in volle gang. We zijn blij dat de kaarthouders onze boodschap hebben opgepikt dat vanwege veranderde wetgeving de seizoenkaart niet meer automatisch wordt verlengd en dat seizoenkaarthouders de kaart zelf actief dienen te verlengen. Bovendien moet de huidige seizoenkaart worden bewaard, want bij verlenging is deze ook volgend seizoen geldig. Die boodschap is duidelijk overgekomen en dat stemt ons tot tevredenheid.”
Bedrijven Contact Dagen Drenthe
“Vandaag en morgen (dinsdag en woensdag – red.) vinden de Bedrijven Contact Dagen Drenthe plaats in de TT Hall in Assen. FC Groningen zal net als vorig jaar prominent op de beurs aanwezig zijn met het ‘FC Groningen Plein’. Het FC Groningen Plein is dé plaats waar de club zich samen met haar sponsorrelaties presenteert. Het plein wordt op een herkenbare, stijlvolle manier aangekleed. Deelnemers beschikken over een eigen standruimte en kunnen gebruik maken van de faciliteiten die het plein biedt. Het FC Groningen Plein heeft ieder jaar een grote aantrekkingskracht op de bezoekende ondernemers.”
FC Groningen Plein
“FC Groningen wordt deze dagen vergezeld op haar plein door de volgende bedrijven: Essent, Energy Valley Topclub, Argo Schoonmaakbedrijf, Bedrijfsuitje Groningen, Century Autogroep, Centercom, Hotel de Jonge, Fonville Schoonmaakbedrijven, Funfactory 050, HLB Nannen Accountants & Belastingadviseurs, Lubbers Transport Group, Terpstra Mazda, Prima Personeel, Schomaker Mannenmode, Schutrups Schoenen, Smart IT Services, Wensink Noord, WM Veenstra Druk, Preventief Veiligheidsdiensten, Organisatiebureau FC Groningen, Euroborg Horeca en FC Groningen Media.”
Junior Club
“Morgen (woensdag – red.) houdt de Junior Club haar jaarlijkse Junior Club Dag. De ijshal van sportcentrum Kardinge zal worden omgetoverd tot een hal vol plezier en vermaak. Vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur kunnen leden van de Junior Club zich uitleven op leuke attracties zoals springkussens en een bungee trampoline. Daarnaast worden er voetbalshows gegeven. Er hebben zich ruim 850 leden aangemeld, dus het belooft een spectaculair feest te worden.”
Be Quick 1887
“Donderdagavond wordt in Euroborg het Prominenten-panel van Be Quick 1887 gehouden, ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de club. Het panel, onder leiding van Jacques d’Ancona, bestaat uit KNVB-voorzitter Michael van Praag, journalist Frits Barend, tv-coryfee/columnist Jan Mulder en ondergetekende. De opbrengst van de avond gaat geheel naar de goede doelen het Beatrix-kinderziekenhuis en de Guyot-stichting.”
Walk for Life
“Zaterdagmiddag wordt voor de derde keer de Dutch Open Mascotte Run gehouden. Deze race wordt gelopen door mascottes van voetbalclubs, verenigingen en bedrijven uit heel Nederland en de opbrengst gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Natuurlijk loopt vanaf 12.00 uur ook onze clubmascotte Groby mee. De Dutch Open Mascotte Run is een onderdeel van Walk for Life Groningen. Dit is een loop- en wandelevenement rondom het Paterswoldsemeer en Hoornsemeer in Groningen. Voor ditzelfde goede doel zullen wij rondom de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, op vrijdag 27 april, een collecte houden.”
Kids United
“Zaterdag speelt Kids United op uitnodiging van The Knickerbockers een wedstrijd en vormen ze de line-up voorafgaande aan de competitiewedstrijd The Knickersbockers 1 – v.v. Noordscheschut 1, de nummers 1 en 2 uit de 2e klasse J. Op deze manier geven – in navolging van FC Groningen – ook amateurverenigingen invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. SC Loppersum heeft een dergelijke activiteit afgelopen weekend op haar eigen sportpark georganiseerd. FC Groningen wil verenigingen, die aangesloten zijn bij het Amateurconvenant, stimuleren maatschappelijke activiteiten te organiseren.”
Forumavond VV Harkstede
“Volgende week maandagavond houdt VV Harkstede een forumavond voor
haar sponsors en ondernemers uit de regio. In het forum, dat het thema ‘De jeugd heeft de toekomst’ draagt en wordt geleid door voormalig account-manager Koen Janssen, nemen naast ondergetekende ook voormalig voorzitter Riemer van der Velde van sc Heerenveen en oud-scheidsrechter en huidig account-manager Ben Haverkort van FC Groningen zitting.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard