Groningen vergeet zichzelf te belonen tegen Utrecht.

Zaterdag 25 februari 2017 om 20:38

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion met 3-2 verloren van FC Utrecht. Bij rust stond de FC nog voor met 2-0 door twee treffers van Bryan Linssen. In de tweede helft scoorden de gasten driemaal.

In een goed gevuld Noordlease Stadion (21.458 toeschouwers) begon de thuisploeg met een elftal waarin drie wijzigingen waren doorgevoerd in vergelijking met afgelopen weekeinde. De geschorste Juninho Bacuna werd vervangen door Tom Hiariej, terwijl de beide backs Yoëll van Nieff en Desevio Payne waren afgelost door Jason Davidson en Samir Memisevic. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan oud-assistent-trainer en oud-directeur van FC Groningen, Henk Nienhuis. Hij overleed vorige week op 75-jarige leeftijd.

Kansen
FC Groningen startte de wedstrijd furieus en stond al na vier minuten op voorsprong. Uit een voorzet van Tom Hiariej kopte Bryan Linssen prachtig binnen. Ook de volgende kansen zijn voor FC Groningen, in de personen van Linssen en Mimoun Mahi. In de twintigste minuut krijgen de gasten uit Utrecht een kans. De kopbal van Gyrano Kerk treft de buitenkant van de linkerpaal. In het tweede deel van de eerste helft blijft FC Groningen de bovenliggende partij, maar zijn er niet veel doelkansen te noteren.

Corner
Vlak voor de pauze maakt Linssen zijn tweede van de avond. Een lange bal van Jason Davidson wordt door verdediger Willen Janssen verkeerd ingeschat en op die manier komt Linssen één op één te staan met doelman David Jensen van de Utrechters. Linssen rondt beheerst af. Een minuut na de pauze heeft Linssen weer een kans, maar mikt hij nu nipt links naast het doel van de bezoekers. In de 54ste minuut scoort Sebastien Haller de aansluitingstreffer op aangeven van Yassin Ayoub, bij een cornersituatie.

Kruising
Groningen krijgt met Mahi, Kasper Larsen en Davidson kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar dat gebeurt niet. In de 79ste minuut komt Utrecht zelfs op gelijke hoogte. Rechtsachter Giovanni Troupée knalt de bal keihard in de rechterkruising. Groningen is daardoor even van slag en komt drie minuten later zelfs op achterstand. Gyrano Kerk laat een bal vallen voor Yassin Ayoub die de trekker overhaalt: 2-3.

Verlies
Invallers Alexander Sørloth en Yoëll van Nieff kunnen het tij – samen met de rest van de ploeg – niet meer keren en zo komt er een einde aan een reeks ongeslagen thuiswedstrijden sinds 15 oktober 2016. De vierde thuisnederlaag is de zesde in een reeks zonder overwinningen (uit+thuis). Zondag 5 maart is Ajax in het Noordlease Stadion de volgende tegenstander in de Eredivisie. Het duel met de huidige nummer 2 begint om 14.30 uur.