Groningen vergeet verschil te maken tegen Emmen.

Dinsdag 14 juli 2009 om 23:44

FC Groningen heeft dinsdagavond in het Drentse Assen met 2-1 gewonnen van FC Emmen. Voor de ploeg van trainer Ron Jans scoorden Serhat Koç en Gonzalo Garcia.

Het was voor de Groningers de derde serieuze krachtmeting en de tweede van drie tegen een ploeg uit de Jupiler League. Na een eenvoudige zege op BV Veendam had FC Emmen wat meer in de melk te brokkelen, al was het bij de Drenten vooral een kwestie van tegenhouden en gokken op de snelle tegenaanval.

Het was Eredivisieclub FC Groningen dat de lakens uitdeelde. Al in de eerste fase van de wedstrijd schoot Danny Holla met een volley op de paal, loste nieuweling Serhat Koç een schot van afstand en werd een inzet van Gonzalo Garcia nog door een Emmenaar over de lat gewerkt.

Het was drie minuten voor de pauze dat de Groninger FC op een 1-0 voorsprong kwam. Een steekbal van Goran Lovre belandde via een inzet van Koç op de Emmer lat en werd vervolgens door de ex-Eindhovenaar via de hand van Emmen-doelman Etemadi in het doel gekopt. De kleinste Groninger tekende daarmee voor zijn zesde goal en alweer zijn derde ‘met de kop’. De bijnaam ‘Martin’ Koç werd dan ook al gebezigd langs de lijn door de 1.700 aanwezigen in Assen.

Na een klein kwartier kwam Emmen uit een van de spaarzame maar vlijmscherpe aanvallen op gelijke hoogte. Xander Houtkoop was de Groningen-defensie te slim af en schoof de 1-1 binnen nadat ook doelman Luciano was afgeschud. Het duurde nog geen twee minuten voordat Groningen opnieuw de voorsprong nam. Een splijtende pass van Oluwafemi Ajilore op Gonzalo Garcia werd door de Spanjaard – opnieuw via een hand van de doelman – in het doel geboogd: 2-1.

Meteen daarna stonden negen wisselspelers van FC Groningen klaar om het laatste halfuur vol te maken. Zij hielden het in het restant op 0-0. Doelman Luciano bleef 90 minuten staan, net als zijn teamgenoot Gibril Sankoh die in de slotfase nog ten koste van een gele kaart de 2-2 voorkwam door een bijna-doorgebroken speler neer te leggen. Vrije trappen van invallers Sepp De Roover en Shkodran Metaj waren eerder gepareerd door Etemadi.

Luciano; Hiariej (61’ De Roover), Sankoh, Svejdik (61’ Lachman), Stenman (61’ Jansen); Ajilore (61’ Post), Van de Laak (61’ Rijsdijk), Holla (61’ Metaj), Lovre (61’ Olijve); Koç (61’ Pedersen), Garcia (61’ Krohne).

Toeschouwers: 1.700
Scoreverloop: 42’ Koç 0-1; 58’ Houtkoop 1-1, 60’ Garcia 1-2.
Scheidsrechter: Van der Scheer
Gele kaart: 90’ Sankoh