Groningen ruim langs FC Dordrecht.

Woensdag 14 juli 2010 om 00:31

FC Groningen heeft dinsdagavond in Harkstede met 4-0 gewonnen van FC Dordrecht. De ploeg van coach Pieter Huistra vertrekt woensdag voor een vijfdaagse trip naar het Portugese Guimaraes.

Vlak buiten de Groningse gemeentegrenzen was het voor de eerste keer in deze voorbereiding dat FC Groningen niet in twee verschillende opstellingen per helft speelde. Deze keer bleef de startende elf – op Andreas Granqvist na – een uur staan en kwam daarna een volledige ploeg nieuwe veldspelers in touw.
Afwezigen waren er nog met de geblesseerden Luciano da Silva, Brian van Loo, Petter Andersson en Danny Holla, de WK-gangers Thomas Enevoldsen en Tim Matavz en de EK-onder-19-deelnemers Leandro Bacuna en Steffen Bakker. De overige zeventien spelers van de eerste selectie en vier Beloften kwamen allemaal in actie.
Doelman Leonard Nienhuis kwam de gehele negentig minuten in actie en had het geluk dat hij niet door scheidsrechter Kamphuis van het veld was gestuurd. Halverwege de eerste helft beging hij, bij een 1-0 stand, een overtreding buiten zijn eigen strafschopgebied en kreeg hij ‘slechts’ geel.
Gonzalo Garcia had de 1-0 eerder al laten aantekenen. De geboren Uruguayaanse Spanjaard speelde in een vrije rol op het middenveld. Een kleine tien minuten voor het einde van de eerste helft werd Nicklas Pedersen gevloerd binnen de zestien en mocht de vaste nemer Andreas Granqvist van elf meter aanleggen: 2-0.
Na drie minuten in de tweede helft was het opnieuw Garcia die, nu met buitenkant rechts, de 3-0 langs de Dordtse doelman schoof. Na een uur spelen kwam een vrijwel volledig nieuw team binnen de lijnen. Het gevaar van de zijkanten kwam nu van Jeffrey Rijsdijk en Tim Keurntjes. Dat resulteerde in de 84ste minuut tot de 4-0 van laatstgenoemde. Keurntjes benutte een strafschop nadat hij zelf gevloerd was in het strafschopgebied.
De tweede oefenpartij tegen een betaald-voetbalclub leverde dus een prima zege op. Woensdag reist FC Groningen via Bremen, Frankfurt en Porto af naar Guimaraes waar de ploeg deelneemt aan een toernooi. Vitoria Guimaraes en Benfica zijn geduchte tegenstanders uit de Portugese hoogste divisie. Er wordt vrijdag- en zaterdagavond gespeeld.
Nienhuis; Kieftenbeld (61’ Kunst), Ivens (61’ Lachman), Granqvist (56’ Veldmate), Stenman (61’ Veldmate); Ajilore (61’ Hiariej), Sparv (61’ Metaj); Van de Laak (61’ Rijsdijk), Garcia (61’ Post), Tadic (61’ Keurntjes); Pedersen (61’ Menting).
Toeschouwers: 1.300
Scoreverloop: 20’ Garcia 1-0, 36’ Granqvist (strafschop) 2-0; 48’ Garcia 3-0, 84’ Keurntjes  (strafschop) 4-0
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten FC: 23’ Nienhuis, 42’ Van de Laak