Groningen onderuit in oefenduel met NAC Breda.

Vrijdag 10 januari 2014 om 16:22

FC Groningen heeft vrijdagmiddag in het Spaanse Oliva met 1-0 verloren van NAC Breda. Jeffrey Sarpong maakte na 70 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste helft had FC Groningen een overwicht, maar wist het geen doelkansen te creëren. Na de pauze kwamen bij NAC Breda zes verse krachten in de ploeg, terwijl bij FC Groningen in eerste instantie Lorenzo Burnet de enige invaller was.
In de 70ste minuut scoorde Jeffrey Sarpong uit een rebound van een door Marco Bizot gekeerd schot van de Bredanaars. Vijf minuten voor tijd kreeg Filip Kostic de beste kans van de wedstrijd, maar schoot hij rakelings naast het Brabantse doel. Eerder hadden Kostic en Hooi namens beide ploegen ook nog schotkansen gehad.
In totaal maakten zestien spelers van FC Groningen hun opwachting in het oefenduel met NAC Breda, dat net als in 2013 in een 1-0 nederlaag eindigde. Over acht dagen hervat FC Groningen de competitie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.
Bizot; Hateboer (46’ Burnet), Botteghin (62’ Letschert), Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (75’ Ben Moussa), Kieftenbeld, Adorjan (75’ Zeefuik); Chery (62’ Kirm), De Leeuw, Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Ekong, Texeira, Magnasco, Hagenauw, Mennega.