Groningen neemt punt mee uit Breda: 0-0

23 februari 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion een punt behaald in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De beginstand was ook de eindstand: 0-0. Met het behaalde punt blijft FC Groningen de nummer 9 van de ranglijst in de Eredivisie. NAC Breda blijft hekkensluiter. Komend weekend ontmoet Groningen VVV-Venlo in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aftrap is zondag 3 maart om 14.30 uur.

In Breda kon Danny Buijs zoals verwacht beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Allen Django Warmerdam bleek nog niet inzetbaar. Verder hadden vijf selectiespelers zaterdagmiddag al de negentig minuten volgemaakt bij Jong FC Groningen dat met 5-1 won van FC Lisse: Lars Kramer, Michael Breij, Ko Itakura, Daniël van Kaam en Jannik Pohl. Dus stonden er nog negentien namen op papier voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda, de rode-lantaarndrager van de vaderlandse hoogste divisie.

Voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag was het zo ongeveer de wedstrijd van het jaar 2019. Met één punt uit vijf duels in dit kalenderjaar en een doelsaldo van één voor en veertien tegen was het een cruciale thuiswedstrijd voor de Bredanaars, die tot overmaat van ramp ook nog werden geconfronteerd met een zeldzame uitzege van naaste concurrent De Graafschap, dat daarmee tijdelijk uitliep naar een voorsprong van vijf punten.

Er zaten en stonden 18.572 liefhebbers klaar voor een ouderwets ‘Avondje NAC’, waarvan maar liefst 455 vanuit Groningen waren afgereisd. De supporters zagen een eerste periode van de eerste helft waarin het vooral erg rommelig was van beide kanten, Thomas Bruns de beste mogelijkheid kreeg aan de ene kant en Kastaneer aan de overzijde. Vervolgens kreeg Groningen meer grip op de wedstrijd en was het Ritsu Doan die een kans kreeg in de slotfase van het eerste bedrijf.

Na de pauze blijven beide ploegen op zoek naar mogelijkheden, maar lijken de defensies vanavond onklopbaar. Vlak nadat Ludovit Reis een uithaal van buiten de zestien op de kruising ziet eindigen, komt Sergio Padt goed weg dat hij een bal in twee instanties nog voor de doellijn kan weggrissen. Invallers Iliass Bel Hassani, Mo El Hankouri en Paul Gladon brengen het duel in de slotfase. Zeven seconden voor tijd zet Bel Hassani teamgenoot Doan alleen voor de keeper, maar vindt de Japanner Van Leer op zijn weg naar een driepunter. Het gelijkspel en bijbehorende punt deed beide ploegen uiteindelijk recht.

Komend weekend mag FC Groningen in eigen huis aantreden tegen VVV-Venlo, de nummer 8 van de Eredivisie. Het duel in de 24ste speelronde begint zondag 3 maart om 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het is een duel met als inzet: de achtste plek op de ranglijst.

pal201902231401op
pal201902231350op

Laatste nieuws