Groningen in tweede helft langs AGOVV Apeldoorn.

Vrijdag 01 augustus 2008 om 23:00

FC Groningen heeft vrijdagavond in Harkstede met 4-2 gewonnen van AGOVV uit Apeldoorn. De ploeg van Ron Jans kwam eerst op achterstand, maar maakte in het laatste kwartier van de tweede helft het verschil. Op Evgeniy Levchenko na kwamen alle beschikbare veldspelers in actie.

Bij AGOVV stond een bekende in de basis. Oud-FC’er Koert Thalen speelde als linksback bij de Apeldoornse ploeg. FC Groningen speelde net als tegen Olympiacos in het 4-2-3-1-systeem waarbij Paul Matthijs en Shkodran Metaj de controleurs op het middenveld waren en Marcus Berg de spits ondersteund door drie aanvallende middenvelders.

In de eerste helft had Groningen de nodige moeite met de Gelderse ploeg, die halverwege een strafschop kregen toen Tom Hiariej een van zijn tegenstanders onder de voet liep. Dries Mertens maakte geen fout vanaf elf meter en bracht daarmee de stand op 0-1. Eerder had Medjedovic al eens de paal naast doelman Van Loo geraakt.

De FC deed van zich spreken in de 34ste minuut toen een prachtig uitgespeelde aanval over de rechterkant door Berry Powel werd afgerond, nadat de voorzet van Garcia net iets te scherp bleek voor Marcus Berg. Vlak na de onderbreking was het verdediger Andreas Granqvist die uit een hoekschop van Paul Matthijs de 2-1 binnenkopte.

Van die voorsprong kon Groningen evenwel niet al te lang genieten omdat Medjedovic door Mertens keurig werd aangespeeld en daarna vrij eenvoudig de 2-2 kon binnenschuiven. Het was ook meteen het laatste gevaar van de gasten. FC Groningen ging op jacht naar een nieuwe voorsprong en vond die nadat invallers nummers vier en vijf binnen de lijnen waren gekomen.

Uit een cornersituatie was het de ongelukkige Suchy die een bal prachtig in de kruising achter zijn eigen doelman werkte: 3-2. Even later rondde Stefan Nijland beheerst een voorzet van Koen van de Laak af: 4-2. Door nog twee invalbeurten kwamen op de geblesseerde Evgeniy Levchenko na, alle spelers in actie.

Rond het veld vroegen vele van de tweeduizend aanwezigen zich lange tijd af wie een van de wisselspelers van FC Groningen was. Er was toch niet een nieuwe speler op proef? In de 81ste minuut kwam er voor een ieder een einde aan deze onduidelijkheid. Matias Cahais bleek door een kappersbezoek zand in de ogen van vele fans te hebben gestrooid…

Van Loo, Hiariej (46′ Svejdik), Granqvist (71′ Holla), Sankoh, Stenman (81′ Cahais), Matthijs, Metaj (46′ Veldmate), Powel, Garcia (71′ Nijland), Lovre (81′ Meerdink), Berg (46′ Van de Laak).

Scoreverloop: 22’ Mertens (strafschop) 0-1, 34’ Powel (Garcia) 1-1; 47’ Granqvist (Matthijs) 2-1, 50′ Medjedovic (Mertens) 2-2, 74′ Suchy (eigen doel) 3-2, 76′ Nijland (Van de Laak) 4-2.

Toeschouwers: 1.880
Gele kaart: 35′ Hiariej