string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Groningen in Europese sferen’.

Dinsdag 15 juli 2014 om 14:36

De 487ste nieuwsbrief namens directie en management van algemeen directeur Hans Nijland staat volledig in het teken van de Europese ontmoeting met Aberdeen FC.

“Nu het WK erop zit, kan alle aandacht weer uit gaan naar het clubvoetbal. Voor FC Groningen staat deze week al de eerste serieuze test van het seizoen op het programma. En wat voor één?! Na een relatief korte voorbereidingsperiode moeten we donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League vol aan de bak voor onze ontmoeting met Aberdeen FC. Morgenochtend (woensdag – red.) zullen spelers, staf, begeleiding, clubvertegenwoordigers, sponsorrelaties en mediavertegenwoordigers vanaf Groningen Airport Eelde richting Aberdeen vliegen.”
Training
“In het kielzog van de selectie zullen bijna zevenhonderd FC Groningen-fans de ploeg achterna reizen richting Schotland. De laatste training van de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi in het Pittodrie Stadion, woensdagavond om 19.45 uur, is vrij te bezoeken voor de supporters, die in Aberdeen zijn. De meereizende mensen hebben van ons allemaal een persoonlijke e-mail gekregen met daarin de richtlijnen rondom de training en de wedstrijd, zoals de looproutes vanuit de stad naar het stadion en de omwissellocatie. Daarnaast gelden er in het buitenland rondom wedstrijden en in het stadion andere regels dan hier, zo is ons duidelijk geworden. Zo is er bijvoorbeeld een algeheel rookverbod in en om het stadion.”
Geen tv-uitzending
“Voor de thuisblijvers is het helaas niet mogelijk de wedstrijd live via televisie te volgen. FOX Sports was geïnteresseerd om rechtstreeks verslag te doen van ons Europese uitduel. Aberdeen heeft ons en ook FOX echter laten weten dat er geen tv-registratie van de wedstrijd zal plaatsvinden. Dit betekent dat er geen televisiesignaal beschikbaar komt, waardoor een live uitzending jammer genoeg niet mogelijk is.”
Live op Radio Noord
“De verrichtingen van FC Groningen zijn donderdagavond vanaf 20.00 uur wel live te volgen via Radio Noord. De regionale omroep zal daarnaast van woensdag tot en met vrijdag middels reportages zowel voor radio als tv verslag doen vanuit Aberdeen. Ook het Dagblad van het Noorden is vertegenwoordigd in de Schotse havenstad. FC Groningen TV volgt de ploeg op de voet voor een Europese special, die later dit jaar zal worden uitgezonden. Het verblijf van de programmamakers van FC Groningen TV is mede mogelijk gemaakt door onze travel partner Sportstadion.nl, die de gehele Europese reis voor FC Groningen organiseert.”
Feest
“We hopen op een geweldig voetbalfeest in Aberdeen, qua sfeer vergelijkbaar met de entourage rond het behalen van Europees voetbal. De Europese droom van onze supporters gaat in vervulling en we willen er met elkaar alles aan doen, deze droom zolang mogelijk te laten duren. Het is daarom goed nieuws dat we de selectie voor de Europese confrontatie met Aberdeen compleet hebben. Met Peter van der Vlag hebben we op het laatste moment nog een zeer ervaren tweede doelman aan de selectie weten toe te voegen. Stefan van der Lei gaat ervaring opdoen in een andere omgeving, bij FC Emmen, op een hoger niveau dan de Beloften-competitie.”
Return
“De vrije kaartverkoop voor de return op donderdag 24 juli om 19.30 uur in Euroborg is in volle gang. Hoewel we te maken hebben met de zomervakantie is de belangstelling onder onze achterban voor onze eerste Europese wedstrijd in zeven jaar groot. We hebben al ruim tienduizend kaarten verkocht. De prijs voor een los ticket is 18 euro en kaarten zijn tot de aanvang van de wedstrijd verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen. Zakelijke kaarten kunnen rechtstreeks per e-mail worden aangevraagd via commercie@fcgroningen.nl”
Loting
“Omdat de Europese wedstrijden zich tijdens de voorrondes in snel tempo gaan opvolgen, vindt vrijdag om 13.00 uur al weer de loting plaats voor de derde voorronde van de Europa League. Hoewel we dan pas een halve dag op de hoogte zijn van het eerste resultaat tegen Aberdeen en het nog niet definitief is wie de volgende ronde zal gaan halen, dienen wij wel weer in Nyon aanwezig te zijn bij die loting. Een afvaardiging van de club zal vrijdag dan ook naar Zwitserland afreizen. Vrijdagmiddag weten we dus alweer tegen wie we mogelijk aantreden in de volgende Europese ronde als we Aberdeen weten uit te schakelen. Vrijdagavond rond 18.30 uur worden vervolgens de speeldata definitief vastgesteld.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard