Groningen - Heerenveen naar 17 januari

20 december 2009

FC Groningen - sc Heerenveen werd gisteren afgelast en door de KNVB voorlopig vastgesteld op 17 januari 2010.

Er bestaat nog een mogelijkheid dat het duel wordt verplaatst naar woensdag 20 januari 2010. Dit is mogelijk als de bekerwedstrijden van beide clubs komende woensdag doorgang kunnen vinden en bovendien de lokale autoriteiten akkoord geven. In het geval van een afgelasting van bekerduels kan de vastgestelde datum eveneens worden gewijzigd. De gekochte losse kaarten voor deze wedstrijd blijven hoe dan ook geldig voor de inhaaldatum.

Verstandig
Het hoofdveld in Euroborg was in de loop van de zondagochtend 20 december goegekeurd. De beide clubs hebben in overleg met de KNVB en de lokale driehoek vervolgens besloten het duel toch af te gelasten in verband met de veiligheid van de bezoekers. De partijen achtten het niet verantwoord duizenden bezoekers over de slecht begaanbare wegen naar het stadion te laten komen.

Trainer Ron Jans over het besluit: "Als club hebben wij de verantwoordelijkheid het speelveld speelklaar te hebben en dat is gelukt. De KNVB heeft echter een nog grotere verantwoordelijkheid en dat is de veiligheid van het voetbalpubliek. Daarom vind ik het een verstandig besluit de wedstrijd niet door te laten gaan."

Laatste nieuws