Groningen geeft in laatste thuisduel showtje weg

29 april 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Noordlease Stadion met speels gemak gewonnen van Excelsior: 4-0. De vier goals werden gelijkelijk verdeeld over beide helften. Voor de pauze maakten Tom van Weert en Samir Memisevic goals en na rust waren Ritsu Doan en opnieuw Tom van Weert de goalgetter. Met de zege verstevigt Groningen de twaalfde plek op de ranglijst van de Eredivisie. Met 37 punten uit 33 duels en een doelsaldo van 50 voor en 50 tegen volgt de uitwedstrijd bij PSV nog.

In Noordlease Stadion was de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie er traditioneel één die in het teken stond van afscheid nemen. Van een seizoen om aan de ene kant snel te vergeten, maar aan de andere kant ook te zien als de basis van een nieuwe start. Het raamwerk van de ploeg waarmee de nieuwe trainer Danny Buijs in 2018/2019 krijgt al enkele weken gedaante. Van de Groningse basiself lopen alle contracten nog minimaal één seizoen door.

De huidige hoofdtrainer Ernest Faber neemt komende week bij PSV in Eindhoven op voor hem zeer bekend terrein afscheid bij FC Groningen en heeft deze laatste twee weken niet de beschikking over Mimoun Mahi (kuit) en Django Warmerdam (knie). Beiden zullen waarschijnlijk wel fit de zomer ingaan. De startopstelling was op één plek gewijzigd ten opzicht van Utrecht-uit. Jesper Drost nam de plek in van de geblesseerde Warmerdam.

De openingsfase van de thuiswedstrijd tegen Excelsior was vrij rommelig met twee ploegen die snel druk zetten. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Groningen meer grip op de Rotterdamse nummer 10 van de ranglijst. Drie minuten voor de pauze maakte Tom van Weert zijn elfde van het seizoen. In de extra tijd kwam er nog een mooie bonus bij toen Samir Memisevic een vrije trap van Ajdin Hrustic binnen kopte voor 2-0.

Zo zat de Trots van het Noorden bij de thee al op rozen en konden de reeds aangekondigde wissels bij FC Groningen plaatsvinden. Yoëll van Nieff kwam na een klein kwartier binnen de lijnen en leverde ook nog een groot aandeel in het scoreverloop. Zowel bij de 3-0 van Ritsu Doan als de 4-0 van Tom van Weert kwam de assist van de voet van Van Nieff. Op dat moment was ook ‘afzwaaier’ Kasper Larsen al binnen de lijnen gekomen voor Memisevic, die zijn eerste treffer voor de FC maakte.

Ruim een kwartier voor tijd bij de uiteindelijke 4-0 eindstand ging Juninho Bacuna naar de kant en mocht Michael Breij na zijn ‘uitdebuut’ bij FC Utrecht nu ook zijn officiële debuut in het Noordlease Stadion maken. De aanvallende middenvelder maakte zaterdagmiddag vier doelpunten bij Jong FC Groningen. Zonder toevoeging van extra tijd kon rond de klok van kwart over vier het afscheid van het thuisseizoen plaatsvinden en werden Payt Speler van het Jaar Ritsu Doan en het kwartet Ernest Faber, Marcel Groninger, Kasper Larsen en Yoëll van Nieff in het zonnetje gezet.

Laatste nieuws