Groningen deelt thuis de punten met Vitesse.

Zaterdag 21 januari 2017 om 22:57

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Kelvin Leerdam zette FC Groningen met een eigen doelpunt op voorsprong. Navarone Foor scoorde vlak na de pauze 1-1 en kreeg in de slotfase de rode kaart. FC Groningen pakte het 24ste wedstrijdpunt in negentien duels en blijft negende op de ranglijst in de Eredivisie.

FC Groningen begon aan het duel in de negentiende speelronden met Hans Hateboer aan de aftrap. Hij keerde terug van een schorsing en Desevio Payne begon op die manier vanaf de bank. Bij Vitesse ontbrak middenvelder Lewis Baker door een schorsing en maakte Julian Calor van Jong Vitesse zijn debuut in de hoofdmacht. Eerder dit seizoen won Vitesse de thuiswedstrijd tegen Groningen nog met 2-1.

In de eerste fase van de wedstrijd kwam de thuisclub prima voor de dag en kwam tegenstander Vitesse aanvankelijk niet in het verhaal voor. In de zesde minuut was het een inzet van Ruben Jenssen die via het lichaam van Kelvin Leerdam in het doel van Vitesse-goalie Eloy Room verdween. FC Groningen kreeg in de loop van de eerste helft nog een aardige kopkans, maar Hans Hateboer wist de bal niet in het doel te werken.

Na een opmerkelijke ‘time-out’ van trainer Henk Fraser van de Arnhemmers rondom een lichte blessure van Room kantelde de wedstrijd. De Vitessenaren raakten de paal met een schot van Adnane Tighadouini na ruim een halfuur spelen en daarna leken de gasten het initiatief wat over te nemen. De rust werd evenwel nog bereikt met een 1-0 tussenstand.

Vier minuten na de pauze was het Navarone Foor die namens de geel-zwarten de gelijkmaker liet aantekenen, maar daarna kreeg Vitesse weinig grote kansen meer. Groningen bleef dreigender, onder meer uit de omschakeling en was wat ongelukkig in de schotkeuze. Juninho Bacuna, Bryan Linssen en Mimoun Mahi schoten van afstand hoog over.

In de slotfase kwam Vitesse net als afgelopen week met een man minder te staan. Een onbesuisde actie van doelpuntmaker Foor op Juninho Bacuna leverde de Vitesse-speler een rode kaart op. In de slotfase ging de FC met verse krachten Oussama Idrissi en Jesper Drost nog op jacht naar de winnende, maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer. Met het behaalde punt blijft FC Groningen negende op de ranglijst, op drie punten achter Vitesse.