Groningen boekt tweede oefenzege: 1-0 in Stockholm.

Maandag 04 juli 2016 om 23:24

FC Groningen heeft maandagavond in het Olympisch Stadion in Stockholm met 1-0 gewonnen van Djurgårdens IF. Tom van Weert werd twee minuten voor tijd matchwinner in een gelijk opgaande wedstrijd. Dinsdag keert de ploeg terug naar Nederland om de voorbereiding te vervolgen. Vrijdag wordt gespeeld bij ACV in Assen.

In de eerste helft van de wedstrijd in de Zweedse hoofdstad waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bij de thuisclubs waren er twee kansen, die door doelman Sergio Padt onschadelijk werden gemaakt. Padt was weer beter nadat hij afgelopen vrijdag in Zandeweer nog ontbrak met koorts. Namens FC Groningen kregen Danny Hoesen en Alexander Sorloth kansen om te scoren.
In de tweede helft stonden bij FC Groningen negen andere spelers binnen de lijnen. Sergio Padt en Hans Hateboer maakten de negentig minuten vol. De rest speelde 45 minuten van het oefenduel. Tom van Weert kreeg drie mogelijkheden op een doelpunt en Albert Rusnak was ook kansrijk, terwijl de Zweden tweemaal de paal troffen en ook nog twee kansen door Padt geneutraliseerd zagen.
Na een moeilijke fase halverwege de tweede helft van de wedstrijd, herpakte de ploeg van trainer Ernest Faber zich om in de slotfase de zege naar zich toe te trekken. Uit een voorzet van Hans Hateboer kopte Tom van Weert de enige treffer binnen tegen de oude club van Simon Tibbling, die voor de pauze in actie kwam.
Na de onderbreking kreeg testspeler Jos Hooiveld het zwaar te verduren bij de ruim vijfduizend aanhangers. Hooiveld is contractspeler van aartsrivaal AIK uit Stockholm. Doelman Van der Lei kwam niet actie aangezien hij vrijdag al negentig minuten keepte. Desevio Payne raakte bij de ochtendtraining licht geblesseerd en kon derhalve niet meedoen. Komende vrijdagavond om 19.30 uur in Assen zijn de amateurs van ACV de derde oefentegenstander.
Padt; Hateboer, Reijnen (46’ Larsen), Maduro (46’ Hooiveld), Van Nieff (46’ Tamata); Tibbling (46’ Hiariej), Hoesen (46’ Drost), Jenssen (46’ De Vos); Idrissi (46’ Antonia), Sorloth (46’ Van Weert), Linssen (46’ Rusnak).
Niet in actie: Van der Lei, Payne.
Afwezig: Van der Laan (enkel), Mahi (hamstrings), Bacuna (Oranje onder-19).
Toeschouwers: 5.232
Score: 88′ Van Weert (Hateboer) 0-1.