string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Groeiende cupkoorts in Stad en Ommeland’.

Dinsdag 31 maart 2015 om 14:26

In de 522ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het afgelopen interlandweekend, kijkt hij vooruit naar de hervatting van de competitie in Arnhem en gaat hij in op de groeiende cupkoorts in Stad en Ommeland.

“In verband met internationale wedstrijden was er afgelopen weekeinde geen competitievoetbal in de Eredivisie. Spelers en staf genoten van een paar vrije dagen om de accu volledig op te kunnen laden voor de slotfase van het seizoen. Alleen de internationals Juninho Bacuna (Oranje onder-18), Hristijan Denkovski (Jong Macedonië), Desevio Payne (USA onder-20), Dino Islamovic en Simon Tibbling (beiden Jong Zweden) waren en zijn dezer dagen met hun nationale teams op pad.”
Winnen
“Vanaf gisteren (maandag – red.) bereidt de rest van de groep zich voor op de laatste wedstrijden van dit seizoen. Daarin is er voor ons nog veel te winnen. Niet alleen kan een eindsprint in de Eredivisie nog voor een mooi slot van de competitie zorgen, natuurlijk kijkt iedereen met een groen-wit hart ook al reikhalzend uit naar volgende week woensdag als de halve finale van de strijd om de KNVB-beker op het programma staat. In een bomvolle Euroborg wacht dan vanaf 20.00 uur Excelsior als tegenstander.”
“Uit het feit dat ons stadion binnen een dag na de start van de vrije verkoop al was uitverkocht, blijkt wel hoe enorm dit bekerduel leeft onder onze achterban. Om ons heen horen wij de mensen alleen maar praten over de halve finale tegen Excelsior, maar spelers en staf dienen zich eerst nog te richten op het competitietreffen zaterdagavond met Vitesse. In het Gelredome in Arnhem kan een goed resultaat ons richting het felbegeerde linkerrijtje in de stand op de ranglijst helpen én het nodige vertrouwen geven voor de bekerkraker met Excelsior.”
Memorabele avond
“Ongeacht het resultaat tegen Vitesse zal het volgende week woensdag sowieso een sfeervolle en hopelijk ook memorabele avond in Euroborg worden. Alles en iedereen maakt zich langzaam maar zeker op voor de eerste halve finale van FC Groningen in een kwarteeuw tijd. Supporters hebben bij ons aangegeven graag extra aandacht te willen schenken aan de afsluitende training voor het bekerduel met Excelsior en middels een laatste steun in de rug spelers en staf te willen aanmoedigen richting die halve finale.”
“Vanwege dit grote enthousiasme onder onze aanhang hebben wij op verzoek van de supporters speciaal hiervoor de laatste training van de dinsdagochtend verplaatst naar 17.00 uur in de namiddag, zodat meer mensen in de gelegenheid zijn en de mogelijkheid hebben of krijgen hierbij aanwezig te zijn. De afsluitende training zal in het stadion plaatsvinden, waarbij de onderste ring van de Tonny van Leeuwen Tribune en Piet Fransen Tribune toegankelijk zullen zijn voor publiek. Tevens zullen er cateringpunten geopend zijn. Bij de afsluitende training op dinsdag 7 april is er vanaf 16.30 uur vrije toegang tot het stadion.”
Bekerfinale
“Vandaag (dinsdag – red.) hebben wij onder meer via deze website en onze Facebookpagina een eerste bericht gecommuniceerd over een mogelijke bekerfinale van FC Groningen op zondag 3 mei in de Rotterdamse Kuip. Eerder stelden wij ons op het standpunt, dat wij pas met de organisatie en berichtgeving rondom de bekerfinale aan de slag zouden gaan, als we die ook daadwerkelijk hebben bereikt.”
“Tussen de halve finale en de finale zit echter minder dan een maand de tijd. Gezien alle voorbereidingen en afspraken, die getroffen moeten worden, ontkomen we er daarom niet aan ons hierop al in een eerder stadium voor te bereiden. Achter de schermen zijn we daarom met een geformeerde werkgroep druk aan de slag met diverse draaiboeken. Bijvoorbeeld over de wijze van vervoer en andere praktische zaken. In gesprekken met afgevaardigden van diverse supportersgroeperingen inventariseren we de wensen en ideeën, die er rondom een eventuele bekerfinale leven onder onze achterban.”
Vragen
“Als we ons volgende week voor de finale mochten plaatsen, zullen er ongetwijfeld vele vragen leven onder onze supporters. Een aantal zaken hierbij is van belang nu alvast te benoemen en te benadrukken. Bij een finaleplaats van FC Groningen wordt iedere seizoenkaarthouder van de club in staat gesteld een kaart aan te schaffen voor de eindstrijd in Rotterdam. Hiervoor zullen voldoende mogelijkheden komen en zal er ook ruimschoots voldoende tijd zijn. Er kan per seizoenkaart maximaal één finaleticket worden verkregen.”
“In alle gevallen geldt voor reguliere supporters dat het vervoer van en naar de Kuip verplicht per bus zal zijn en dat de organisatie van deze busreizen bij FC Groningen ligt, in samenwerking met onze vervoerspartner Arriva. Uitgangspunt is diverse – logistiek logische en haalbare – opstapplaatsen in Noord-Nederland te creëren. We hopen binnen nu en een week uitsluitsel te kunnen geven over de diverse opstaplocaties. De prijs, die we hanteren, is wat de kosten voor de toegangskaart betreft vastgesteld door de KNVB en het resterende deel betreffen de organisatie- en vervoerskosten, zoals het inhuren van de bussen.”
ClubCard
“Net als voor onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 26 april geldt voor een eventuele bekerfinale, dat bij de aanschaf van een kaart een seizoen- of ClubCard verplicht zal zijn. Een ClubCard aanvragen kan heel eenvoudig online via onderstaande link. Heel veel meer praktische zaken rondom bijvoorbeeld het vervoer naar de mogelijke finale in Rotterdam zal fasegewijs worden gecommuniceerd. Bij levende vragen verzoeken wij supporters dan ook de berichtgeving na het bereiken van de bekerfinale geduldig af te wachten. Meer informatie hierover volgt in de komende periode.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard