string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groei als voetballer bij de FC Groningen Voetbalschool.

Maandag 07 maart 2022 om 12:44

Ieder kind kan voetballen bij FC Groningen. Deze week start alweer de laatste cyclus van de FC Groningen Voetbalschool. Op vier locaties in de regio trainen jongens en meisjes tussen de zes en veertien jaar zoals dat ook binnen Opleiding gebeurt. Een unieke kans om wekelijks te groeien als voetballer onder leiding van ambitieuze en professionele FC-trainers. Aanmelden kan nog steeds! 

voetbalschool13

De FC Groningen Voetbalschool is onderdeel van de beleidspijler Meer en Beter Bewegen. Zeb Tjie A Njiem is als één van de hoofdtrainers verantwoordelijk voor de locatie GVAV-Rapiditas. Hij vertelt over een belangrijk doel van de Voetbalschool. “Wij willen zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen. Er heerst namelijk een grote pandemie in Nederland: bewegingsarmoede. Hoe verder je in het Noorden komt, hoe slechter het ervoor staat. Mede door middel van de FC Groningen Voetbalschool, willen wij dit grote probleem oplossen.” 
  
Beter worden 
Maar de Voetbalschool is er ook om van kinderen uit de regio betere voetballers te maken. Trainen bij FC Groningen betekent naast plezier ook ontwikkelen. In het kader ‘Trainen als een Prof’ mogen de deelnemers dat volgens Tjie A Njiem ook verwachten van FC Groningen. “Je kunt in een aantal weken echt groeien als voetballer bij de FC Groningen Voetbalschool. We kijken als trainersstaf daarnaast heel kritisch naar onszelf en zijn ambitieus. Wij willen niet alleen de spelers beter maken, maar ook de trainers. Zo kunnen we steeds betere trainingen neerzetten.” 
 
Tijdens de trainingen staan de drie leerlijnen uit de FC Groningen Opleiding centraal. Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als Topsporter. Een professionele en breed gedragen visie. “We beginnen altijd met een Pre-training, waarbij de spelers op een leuke manier hun technische vaardigheden kunnen verbeteren. Bij de training zelf staat altijd een thema (aanvallen, verdedigen of omschakelen) centraal en leggen we een accent. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je verdedigend de baas kunt zijn in een 1-tegen-1 duel. Dit valt allemaal onder de leerlijn Presteren als voetballer.” 
 
Behalve het aanleren van technische vaardigheden, vindt FC Groningen het belangrijk om kinderen breed motorisch op te leiden. “Leren om te Bewegen als Atleet. Hoe meer bewegingen een kind beheerst, hoe groter de kans dat hij of zij later op hoog niveau kan sporten. Daarnaast zorgt het voor meer plezier in bewegen en is het makkelijker om blessures te voorkomen. En niet te vergeten: hoe meer en beter je beweegt, hoe fitter en gezonder je blijft! Tevens worden tips gegeven over beter worden naast het veld. Leven als Topsporter. Denk hierbij aan gespreksonderwerpen als het belang van voldoende slaap, gezonde voeding en genoeg water drinken.” 

voetbalschool14

Ontwikkelgesprek 
Een ander belangrijk onderdeel is het ontwikkelgesprek. Een van de vele unieke onderdelen binnen de FC Groningen Voetbalschool. Met spelers die een heel seizoen meetrainen, wordt aan het einde van de tweede en vierde cyclus op een professionele manier stil gestaan bij hun ontwikkeling. Samen met de speler en zijn of haar ouders bespreken de hoofdtrainers de kwaliteiten en verbeterpunten, waarbij ook aandacht is voor de motorische ontwikkeling. “Dit pakken we heel serieus aan. We stellen van te voren een ontwikkelingsrapport op, die we via een scherm laten zien. Verder gebruiken we een tactiekbord om dingen uit te leggen en willen we graag dat de kinderen zelf ook meedenken. Daar leren ze namelijk veel van. Na het gesprek wordt het rapport gedeeld, zodat de spelers doelgericht kunnen gaan trainen.” 
 
De FC-trainer merkt dat veel kinderen kiezen voor de FC Groningen Voetbalschool, omdat het er heel anders aan toe gaat dan bij hun eigen training. “We trainen op een andere manier dan ze gewend zijn, hechten veel waarde aan discipline en de groepen bestaan altijd uit zeer gemotiveerde spelers, die zijn ingedeeld op leeftijd en niveau. Ook ouders zijn heel enthousiast en merken dat hun kind veel leert. De Voetbalschool wordt steeds bekender en veel kinderen komen terug, ook bij andere activiteiten van Trainen als een Prof.” 
 
Voor ieder kind 
De FC Groningen Voetbalschool biedt dan ook aan ieder kind in de regio de mogelijkheid om te trainen op de FC-manier. De hoofdtrainer licht toe waarom FC Groningen deze toegankelijkheid zo belangrijk vindt. “Sporten is niet voor ieder kind vanzelfsprekend, omdat sommige gezinnen daar geen geld voor hebben. Daarom bieden wij als FC Groningen twintig gratis plekken per cyclus aan, verdeeld over de vier locaties. Zo kunnen er in totaal tachtig kinderen meedoen, voor wie dat anders onmogelijk was geweest.” Daarbij werkt de club samen met Jeugdfonds Sport. De club zorgt dat deze jongens en meisjes die opgroeien in gezinnen met financiële uitdagingen een aantal onvergetelijke weken beleven. 
 
Aanmelden 
Ieder seizoen bij de FC Groningen Voetbalschool bestaat uit vier cycli van zes of zeven trainingen. Er wordt één keer per week getraind, op vrijdag of zondag, bij één van de vier samenwerkingspartners: vv Zuidhorn, ACV Assen, GVAV-Rapiditas en vv Wildervank. Wil je op een unieke manier beter worden als voetballer? Aanmelden voor de laatste cyclus van dit seizoen kan via onderstaande link! 
Aanmelden voetbalschool

voetbalschool15

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard