string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist: “Spelen voor vierde plaats”.

Donderdag 27 januari 2011 om 13:13

Beide trainers hadden weinig te zeggen op de persconferentie. Aanvoerder Andreas Granqvist was na afloop van Utrecht-Groningen een stuk ruimer van stof. Het fotoverslag van huisfotograaf Erwin Otten is hieronder eveneens te vinden.

In de eerste helft kwam FC Groningen tweemaal op achterstand. De tweede treffer viel uit een strafschop voor FC Utrecht. Volgens arbiter Bjorn Kuipers maakte Granqvist een overtreding op Frank Demouge: “Ik weet niet waarom de scheidsrechter de penalty gaf. Ik moest me breed maken, meer was het volgens mij niet.”
Na de pauze kwam Groningen terug in het duel: “Wij probeerden de bal vast te houden en vroeg druk te zetten. Utrecht was vooral gevaarlijk via de counter. Na de 2-2 waren wij de betere ploeg. Helaas viel de 3-2 ongelukkig. Een lange bal kwam via Demouge bij Asare die in een 1 tegen 1 duel tegenover Tim (Sparv, red) kwam te staan.”
Het lukt niet een derde doelpunt te maken. Toch waren er ook positieve punten uit het duel te halen: “Ik vind dat er wel lijn in ons spel zat, zeker voor een uitwedstrijd. We hanteerden minder de lange bal en voetbalden meer via het middenveld. Dat moeten we meenemen uit deze wedstrijd. Wat dat betreft zijn we op de goede weg. Nu moeten we uit ook punten gaan pakken. We moeten nu kijken naar de competitie en spelen voor de vierde plaats.”
Beide coaches hadden weinig te melden. Pieter Huistra: “Het was een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Het is voor ons een zeer teleurstellend resultaat. We gaan ons volledig op de competitie richten.”
Trainer Ton du Chatinier had zo mogelijk nog minder tekst: “Wij kunnen ons later gaan richten op de halve finale en gaan nu aan het bier.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard