string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist: ‘Slecht gevoel, maar we mogen trots zijn’.

Zondag 29 mei 2011 om 19:07

Wat door sommigen als formaliteit werd betiteld, bleek een heroïsch gevecht te zijn. FC Groningen wist dat het ADO Den Haag met vier doelpunten verschil moest kloppen om kans te maken op een Europees ticket. Het lukte (5-1), maar uiteindelijk bleken de Hagenaars in de penaltyserie de sterkste. Na afloop was er droefenis bij de FC’ers, maar men kon ook trots zijn op zichzelf.

“We staan hier natuurlijk met een slecht gevoel en dit is zo ontzettend jammer, maar ik vind dat we trots mogen zijn op onszelf,” meent Andreas Granqvist. “Er zijn maar weinig mensen geweest die hadden verwacht dat we terug zouden komen van een 5-1 achterstand.”
Verlenging
“We hadden iets recht te zetten ten opzichte van onze supporters en ik denk dat we vanmiddag een heel andere ploeg hebben gezien dan afgelopen donderdag. We hebben laten zien een goede ploeg te zijn, maar de bal wilde er in de verlenging niet in. Daar hadden we het af moeten maken. Als het dan uiteindelijk penalty’s worden, kan er van alles gebeuren.”  
De aanvoeder keek direct terug op het gehele seizoen. “We hebben een goed seizoen gehad waarin we tot het laatst hebben gespeeld om de vierde plaats. Ik denk dat niemand had verwacht dat we zo lang zo hoog mee zouden doen.”
Trucendoos
Brian van Loo stond in de finalewedstrijd van het seizoen onder de lat en hield FC Groningen een aantal maal op de been. Helaas voor de keeper kon hij geen heldenrol vertolken in de penaltyreeks. “Het is een loterij,” zegt Van Loo. “Ik heb de gehele trucendoos open gegooid. Andere schoenen aan getrokken en nog even met Ruud Hesp gesproken, maar het heeft helaas niet geholpen.”
Van Loo had vertrouwen in een goede afloop. “We hebben elkaar na de wedstrijd in Den Haag flink de waarheid gezegd. Niks is onmogelijk en dat is vanmiddag gebleken. We hebben het fantastisch rechtgezet en ADO Den Haag helemaal murw gespeeld. Het gevoel is op dit moment heel zuur, maar ik denk dat we morgen trots mogen zijn op onszelf. We hebben een fantastisch seizoen gehad. Nu moet ik ADO Den Haag feliciteren met het behalen van Europees voetbal. Zo sportief moet je ook kunnen zijn.”  
Ontzettend jammer
Tim Matavz stond na weken blessureleed weer in de basisopstelling en maakte twee minuten voor tijd de broodnodige 5-1 uit een strafschop. Ruim een half uur later stond de spits weer oog in oog met de Haagse keeper, maar dit keer raakte hij de lat. “Dan sta je hier nu met een vervelend gevoel,” zegt Matavz. “Het is ontzettend jammer dat we het niet hebben gehaald, maar we hebben laten zien dat we ervoor hebben gevochten.”
Helemaal leeg
Fredrik Stenman speelde zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen. De Zweed vertrekt naar Club Brugge en wilde graag afscheid nemen met het behalen van Europees voetbal. “Het was helaas net niet genoeg,” aldus Stenman. “We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en werkelijk alles gegeven. Ik ben echt helemaal leeg en uiteraard heel teleurgesteld. We hadden tot het einde het geloof dat we konden winnen, maar in de extra tijd hebben we het niet afgemaakt.”
Na afloop bedankte Stenman voor de laatste keer de trouwe aanhang van FC Groningen. “Ik heb veel respect voor ze en zij hebben mij altijd respect getoond. Mijn schoenen en shirt heb ik het publiek ingegooid. Een emotioneel moment.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard