string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist houdt zicht op Zuid-Afrika.

Donderdag 10 september 2009 om 07:39

Andreas Granqvist houdt met Zweden kans op deelname aan de aan het WK in Zuid-Afrika. In Malta won zijn ploeg woensdag door een eigen doelpunt van de eilanders.

Granqvist zat net als afgelopen weekend niet bij de wedstrijdselectie en zag zijn teamgenoten weer moeizaam tot een zege komen. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Malta een eigen doelpunt. Op dat moment was oud-FC’er Marcus Berg ingevallen.

Zweden heeft nu een achterstand van drie punten op Denemarken. Op 10 oktober staat het uitduel tegen de koploper op het programma. Het is een pikant duel. In 2007 werd de vorige ontmoeting Denemarken-Zweden ontsierd door een dronken fan van het thuisland. De 3-3 tussenstad werd toen omgebogen in een reglementaire 3-0 zege voor Zweden, dat zich plaatste voor het EK in Portugal.

Op 14 oktober speelt Zweden de laatste groepswedstrijd, thuis tegen Albanië. De groepswinnaar plaatst zich voor het WK. De acht beste nummers twee spelen play-offs. In de groep zitten Portugal en Hongarije met twee punten achterstand nog op het vinkentouw.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard