string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist: ‘Goede test voor Genemuiden’.

Donderdag 13 januari 2011 om 13:05

De 4-1 overwinning, woensdagavond op CD Marino, had zowel voor de trainer als de spelers van FC Groningen niet veel te betekenen. De Spaanse derde divisieploeg werd na afloop vergeleken met het niveau van SC Genemuiden, volgende week dinsdag tegenstander in het KNVB Bekertoernooi. “Dit was een goede test.”

Trainer Pieter Huistra had al laten weten dat het oefenduel met CD Marino, tijdens de laatste dag van het trainingskamp op Tenerife, als een verlenging van de trainingen moest worden gezien. “Het belangrijkste was heelhuids de wedstrijd doorkomen. Dat lijkt te zijn gelukt. We gaan nu terug naar Nederland en moeten weer gaan wennen aan andere omstandigheden en het trainen op kunstgras”, verwees de FC-coach naar de aanstaande trainingen in Haren ter voorbereiding op het bekerduel in en tegen Genemuiden, dat eveneens op kunstgras wordt gespeeld.
“Ik ben zeer tevreden over het verloop van trainingskamp en kijk daar met een positief gevoel op terug. Wat de wedstrijd betreft hadden we genoeg kansen, het is jammer dat we na rust niet meer hebben gescoord.”
Bewaren
“Die doelpunten bewaren we dan maar voor Genemuiden”, reageerde Andreas Granqvist gevat en met ambitie. Mede dankzij twee doelpunten van de aanvoerder kwam de 1-4 eindstand op het bord in Estadio Antonio Dominguez in Playa de Las Americas. “De eerste 25 minuten waren goed van onze kant. Daarna werd het minder. Het was een makkelijke overwinning. Ik denk dat deze tegenstander te vergelijken is met Genemuiden. We zullen dan echter 90 minuten scherp moeten zijn. Het was voor ons een goede test. Over het trainingskamp ben ik heel positief. We hadden een fantastisch trainingsveld en een heel goed hotel. Ik denk dat we klaar zijn voor de tweede seizoenshelft.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard