string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist: ‘AZ beste tegenstander tot nu toe’.

Zaterdag 29 november 2008 om 00:12

FC Groningen verloor vrijdagavond tegen AZ voor de eerste keer dit seizoen in Euroborg. Na afloop waren het daarom ook teleurgestelde gezichten van Koen van de Laak en Andreas Granqvist.

“Natuurlijk sta je hier niet met een goed gevoel,” zegt Van de Laak. “We willen in Euroborg winnen en ik denk ook dat we van iedereen kunnen winnen. Het zat er vandaag alleen niet in en AZ was gewoon beter.”

Nare nasmaak
“Het was een wedstrijd met weinig kansen,” vervolgt de middenvelder. “Dan helpen we ze in het zadel als de 0-1 valt. We waren niet scherp genoeg bij die goal.” Van de Laak zag die scherpte in de eerste helft niet echt terug. “ We waren niet fel genoeg. Na rust ging het beter en hebben we er alles aan gedaan. Dan is het jammer dat je hier verliest en heeft de wedstrijd toch een nare nasmaak.”

Spits
Dat Groningen alles of niets ging spelen, was te zien aan het feit dat verdediger Andreas Granqvist de laatste tien minuten als spits ging fungeren. “Dat er dan nog een doelpunt valt, maakt niet veel meer uit. Je probeert op het laatst nog iets.”

De oorzaak van het mindere spel in de eerste helft was volgens de Zweed de ruimte op het veld. “We lieten de ruimtes te groot waardoor we overal net even te laat kwamen.” Uiteindelijk vond Granqvist AZ dan ook de verdiende winnaar. “Ze zijn tot nu toe het beste team waar we tegen hebben gespeeld. Ik denk dat ze ook terecht zo hoog staan.”

Uit
Granqvist gaat niet bij de pakken neerzitten. “We moeten nu kijken naar volgende week PSV uit. Er komt een moeilijke reeks aan, maar we moeten zorgen dat we uit ook punten gaan pakken. Daar schort het dit seizoen nog aan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard