string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Goed te bereizen voor onze supporters’.

Maandag 23 juni 2014 om 15:48

FC Groningen treft in de tweede voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen Aberdeen en Daugava Riga. De Trots van het Noorden reist op donderdag 17 juli eerst naar Schotland of Letland om een week later de return te spelen in Euroborg. “Hoe dan ook krijgen we een mooi affiche”, laat algemeen directeur Hans Nijland in een eerste reactie vanuit Nyon weten.

Zowel naar Aberdeen als Riga zijn vele mogelijkheden om heen te reizen, zo leert een eerste verkenning. “We wilden graag een tegenstander waarbij het voor onze supporters goed mogelijk is dit Europese avontuur mee te maken. Wat dat betreft kunnen we met deze loting zeker tevreden zijn”, zegt Nijland vanuit het UEFA-gebouw in Zwitserland waar de loting werd verricht.
Eerste contacten
Nijland en teammanager Bas Roorda legden aan de boorden van het Meer van Genève direct de eerste contacten. “We hebben al kennis gemaakt met de delegatie van Aberdeen en dat was een zeer prettige eerste ervaring”, aldus Nijland, die de hand schudde van Club Secretary David Johnston. “Aberdeen is natuurlijk vanuit het verleden een club van naam, en de sfeer en uitstraling van het Britse voetbal past goed bij de voetbalbeleving van onze eigen aanhang. Het uitvak biedt plaats aan 2.000 supporters, zo is ons verteld.”
De bestemming op donderdag 17 juli kan ook Riga worden. De hoofdstad van Letland is rechtstreeks aan te vliegen vanuit Bremen. “De delegatie van Daugava Riga hebben we hier nog niet getroffen”, vertelt Nijland direct na de loting. “Riga is naar verluid een hele mooie stad en voor onze supporters ook heel goed te bereizen. Kortom: een overzichtelijke loting, die hoe dan ook uitmondt in een mooi affiche. We hebben er heel veel zin in en kijken er naar uit!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard