Goed gevoel bij Buijs voor thuisduel met Fortuna

11 februari 2022

FC Groningen speelt zaterdagavond opnieuw een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Om 18.45 uur wordt er in Euroborg afgetrapt tegen Fortuna Sittard. Bij het competitieduel met de Limburgers mag de Trots van het Noorden – net als vorig weekend – het stadion voor 1/3 benutten met publiek. “Mijn mening is dat de stadions helemaal vol zouden moeten, maar dit is in ieder geval beter dan niets. Want spelen in een leeg stadion is het meest verschrikkelijke wat er is,” aldus Danny Buijs.

De hoofdtrainer van FC Groningen snapt dat de beperkingen aan het stadionbezoek sommige supporters nog weerhouden van een gang naar Euroborg. “Maar ik hoop wel dat de 7.500 mensen die erin mogen allemaal komen, want het geeft sfeer en steun aan de ploeg. Dat kunnen we goed gebruiken om weer tot een resultaat te komen.”

Meerdere redenen
Buijs kijkt om meerdere redenen met een goed gevoel vooruit naar het treffen met Fortuna Sittard. “Naast de winst van vorige week – wat altijd een lekker gevoel geeft – hebben we tegen Go Ahead Eagles grote delen van de wedstrijd goed gespeeld. Daarnaast hebben de jongens die zondag niet of minder in actie zijn gekomen afgelopen maandag in een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo minuten gemaakt en dat prima ingevuld. De rest van de week hebben we met een volledige selectie op het veld kunnen staan. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik hier met een goed gevoel zit. We zullen dan ook niet veel gaan veranderen voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, tenzij dit noodgedwongen zou moeten. Daar ziet het op dit moment niet naar uit.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Fortuna Sittard, waarin de hoofdtrainer het weerzien met de voormalige FC-spitsen Paul Gladon en Charlison Benschop benoemt en tevens een toelichting geeft op de proefperiode van Pele van Anholt bij de eerste selectie van FC Groningen. De competitiewedstrijd in speelronde 22 staat zaterdagavond in Euroborg vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Laatste nieuws