string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gesprekken over aankleding stadion.

Dinsdag 01 december 2009 om 15:17

In de 258ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen NEC en de daaruit voortgevloeide blessure van Sepp De Roover, heeft hij informatie over het trainingskamp van de eerste selectie en meldt hij de Sinterklaas-vieringen bij FC Groningen.

“De 2-2 van afgelopen zondag tegen NEC kwam op het nippertje tot stand. Na de late gelijkmaker kon de wedstrijd in een knotsgekke slotfase nog alle kanten uit, waarbij de winst zelfs nog dichtbij was. Niettemin mag duidelijk zijn dat we aan moeizaam seizoen bezig zijn. Na succesvolle jaren in Euroborg verloopt het seizoen tot nu toe teleurstellend en dat is voor iedereen wennen. In deze situatie is het belangrijk dat we rustig blijven en gemotiveerd met elkaar blijven werken om het tij te doen keren.”
Nog van alles mogelijk
“Want hoe je het ook bekijkt, zowel in de competitie als in het bekertoernooi is nog van alles mogelijk. Op de ranglijst van de Eredivisie zijn de verschillen minimaal en op woensdag 23 december spelen we thuis in de 1/8-finales van de strijd om de KNVB-beker. Dan is NEC opnieuw onze tegenstander in Euroborg. De kaartverkoop voor dit bekerduel is inmiddels van start gegaan. Voor seizoenkaarthouders is een reserveringsperiode opgenomen en kan voor 8 euro de eigen plaats worden vastgelegd. De volledige uitleg over hoe de kaartverkoop voor de bekerwedstrijd is ingericht, is in het menu ‘kaartverkoop’ op deze website te vinden.”
Zware knieblessure
“Wat afgelopen zondag de meeste indruk heeft gemaakt, is natuurlijk het uitvallen van Sepp De Roover met een zware knieblessure. Voor hemzelf is dat het meest vervelende. De Roover is door een afgescheurde voorste kruisband maanden uit de roulatie. Maar ook voor het team is dit een nieuwe aderlating. Wij kunnen ons niet heugen dat het eerder is voorgekomen dat binnen een selectie sinds de start van de voorbereiding in vijf maanden tijd liefst drie spelers met een kruisbandblessure zijn uitgeschakeld. Want naast De Roover zijn we ook Petter Andersson en Ondrej Svejdik de rest van dit seizoen kwijt. Het tekent de pech en tegenslag waarmee we dit seizoen te kampen hebben.”
Positief ingesteld
“Gelukkig zijn de betrokken spelers bijzonder positief ingesteld, hebben zij een sterk karakter en tonen ze doorzettingsvermogen. De Roover was zondag natuurlijk bijzonder aangeslagen, maar nadat hij maandag de bevestiging kreeg van wat al werd gevreesd, keek hij meteen vooruit naar de toekomst. Hij is in samenspraak met de medische staf al druk bezig om te kijken waar en door wie hij kan worden geopereerd als de knie weer rustig is geworden.”
“Met Petter Andersson hebben wij afgelopen weekend contact gehad. Hij verblijft nog in Zweden en heeft de operatie aan zijn knie inmiddels achter de rug. De artsen en Andersson zelf zijn zeer positief gestemd en hebben er een goed gevoel bij. Andersson is heel optimistisch en verwacht na de winterstop weer terug te komen naar Groningen om hier zijn revalidatie voort te zetten.”
Optimisme
“Ondrej Svejdik is altijd al een positieve jongen geweest. Hem hebben we in de vier seizoenen dat hij aan de club verbonden is eigenlijk alleen maar met een lach op het gezicht gezien. En nu is dat niet anders. Vol optimisme werkt ook Svejdik aan zijn herstel nadat hij onlangs in Amsterdam is geopereerd. Feit blijft evenwel dat ook hij dit seizoen niet meer in actie kan komen voor de club.”
Trainingskamp
“Genoemde spelers zullen dus ook niet meegaan als de eerste selectie tijdens de winterstop een trainingskamp gaat beleggen in Portugal. Nieuwkomer Tim Sparv maakt dan wel onderdeel uit van de ploeg, die vanaf vrijdag 8 tot en met donderdag 14 januari aan de Algarve zal verblijven. In die week staat geen oefenduel gepland en het programma is volledig gericht op een zo optimaal mogelijke voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die start op zondag 24 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.”
Collecte
“Afgelopen zondag heeft de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) een collecte gehouden rond de wedstrijd FC Groningen – NEC. De sinds 1981 onafhankelijke stichting haalde het bedrag van 1.360,95 euro op. De MLDS laat in een reactie weten ‘alle supporters van FC Groningen hartelijk te bedanken voor de gulle giften waardoor het enorme bedrag in de collectebussen is opgehaald’. De stichting was zeer te spreken over de gastvrije ontvangst in Euroborg en is FC Groningen dankbaar dat het de mogelijkheid kreeg de collecte te houden. Wij zijn op onze beurt blij dat de stichting heel tevreden is en dat we op deze manier hebben kunnen bijdragen aan de opbrengst voor verder wetenschappelijk onderzoek.”
Sinterklaas-vieringen
“Deze week zijn er in Euroborg twee Sinterklaas-vieringen. Woensdagmiddag komen vanaf 14.00 uur tachtig kinderen van de FC Groningen Junior Club bijeen in het Fluks Hoes, het vrijwilligershome. Zij worden bij binnenkomst geschminkt en krijgen iets te drinken.
Er wordt een Pietenshow opgevoerd en de kinderen gaan dansen en zingen. Bij vertrek krijgen alle kinderen een cadeautje.”
“Vrijdagmiddag bezoekt Sinterklaas de Hattrick’s Pub in Euroborg. Daar verzamelen ongeveer dertig kinderen van medewerkers, spelers en sponsors zich vanaf 16.00 uur.”
Uitstraling
“Achter de schermen zijn we druk bezig met het bedenken van mogelijkheden om ons stadion van binnen verder aan te kleden. Eén van de opmerkingen, die uit het overleg met de Klankbordgroep naar voren zijn gekomen, betrof de uitstraling van bijvoorbeeld de trappenhuizen in Euroborg. Tijdens de tweede seizoenshelft hopen we de eerste verbeteringen op dat vlak te kunnen gaan uitwerken.”
‘Winterstad Groningen’
“Vanaf donderdag gaat ‘Winterstad Groningen’ van start. In samenwerking met vergunninghouder Stichting Groningen Sfeerstad heeft Organisatiebureau FC Groningen een ijsbaan weten te realiseren op de Ossenmarkt. De ijsbaan stond vijf jaar lang voor het Stadhuis op de Grote Markt. Daar is dit jaar echter geen ruimte in verband met de komst van het Glazen Huis, van Radio 3FM. De officiële opening van ‘Winterstad Groningen’ wordt maandag 7 december om 17.00 uur verricht door burgemeester Peter Rehwinkel.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard