Geslaagde opstartdag RVBS jaargang 2009 op Corpus

2 september 2019

De Regionale Voetbalschool (RVBS) is zondagochtend 1 september op Sportpark Corpus den Hoorn weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Zo’n zestig spelers met geboortejaar 2009 meldden zich voor de eerste training van 2019/2020 en sloten de sessie af met een vier-tegen-vier toernooi.

WhatsApp Image 2019-09-01 at 10.05.21

Spelers en ouders stroomden rond de klok van half tien binnen in het TopsportZorgCentrum en werden in drie groepen verdeeld. De dag stond in het teken van opstarten en kennismaking van spelers en trainersstaf. Onder-15-trainer Bote Talsma trapte de ochtend af met een uitleg van de voetbalinhoudelijke werkwijze en speelwijze aan de trainers van de RVBS. Voor de trainers begon de ochtend met een briefing waarbij er werd stilgestaan bij het debuut van Romano Postema, die zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion voor het eerst zijn opwachting maakte in het eerste elftal.

Van tien tot twaalf werkten de drie groepen telkens een trainingsstation af onder leiding van Guido van Weeren (fysiek-trainer), Peter Hoekstra en Benjamin Sietsma. Zij werden daarbij ondersteund door alle trainers van de vier locaties van de Regionale Voetbalschool. Na twee rondes van een halfuur op het veld en ééntje binnen in het TopsportZorgCentrum, was het tijd voor een welverdiende lunch in de kleedkamer.

Van kwart over één tot kwart over twee werd de eerste trainingsdag van het seizoen 2019/2020 afgesloten met een vier-tegen-viertoernooi. Aanstaande woensdagavond, 4 september, staat de informatie-avond voor ouders gepland in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

De komende zondagen zullen alle spelers zich melden op de vier RVBS-locaties in Bedum, Assen, Roden en Wildervank. Daar krijgen ook spelers uit de geboortejaren 2010, 2011 en 2012 wekelijks een extra training door de jeugdtrainers van FC Groningen aanvullend op de activiteiten die ze bij hun eigen amateurclubs hebben.

Laatste nieuws