Geplande rust voor Strand Larsen

6 november 2020 / vandaag

Jørgen Strand Larsen ontbreekt aanstaande zondagmiddag bij FC Groningen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Noorse spits krijgt rust. Dit hebben staf en speler weken geleden al besproken bij het opstellen van het individuele maatprogramma.

Sinds zijn overgang begin september naar de Trots van het Noorden heeft Strand Larsen voortdurend wedstrijden gespeeld en ook daarvoor was de competitie voor de Noor al in volle gang. Bij het opstellen van de individuele maatprogramma’s voor spelers, is al besproken en besloten dat Strand Larsen na de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo vrijaf zou krijgen om bij te komen van zijn wekenlange inspanningen. FC Groningen monitort voortdurend de belasting van spelers. Om de spits het gehele seizoen topfit te kunnen laten zijn en blijven, is er voor gekozen om hem twee weken rust te geven.
 
Impact
“Jørgen is begin september rechtstreeks vanuit het trainingskamp van Jong Noorwegen naar Groningen gekomen,” schetst hoofdtrainer Danny Buijs de situatie van zijn aanvaller. “Hij had alleen een toilettas en zijn kleding van de Noorse nationale ploeg bij zich. Van de ene op de andere dag maakte Jørgen een transfer en sindsdien zit hij in Groningen en speelt hij alle wedstrijden. Dat heeft een enorme impact, onderschat dit niet.”
 
Ook Buijs had tegen Feyenoord logischerwijs het liefst over Strand Larsen willen beschikken, maar de trainer kijkt verder dan het duel van zondag. “Jørgen heeft het in zijn eerste weken bij ons uitstekend gedaan en zich zeer snel aangepast. We zijn heel tevreden over hem en willen hem graag nog heel lang fit hebben en houden. Dan is het belangrijk om ook rust te geven. Dat doen we nu, al begrijpen we heel goed dat mensen hier mogelijk wat vreemd van opkijken omdat Jorgen natuurlijk lekker in z’n vel zit met drie goals in de laatste twee wedstrijden.”
 
Samenspraak
“Wij kijken niet alleen van wedstrijd naar wedstrijd, maar ook verder vooruit. We hebben deze beslissing al weken geleden genomen in samenspraak met de performance, fysieke en medische staf. We willen Jørgen – net zoals we ook met alle andere spelers doen – in bescherming nemen, zodat hij ook de komende weken en maanden van waarde voor ons kan blijven.”
 
De wedstrijd van FC Groningen op bezoek bij Feyenoord wordt aanstaande zondagmiddag – 8 november – om 14.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.  

strand larsen actie
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws