string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Gemeente Haren waardeert onze geste’.

Dinsdag 25 september 2012 om 13:53

In de 398ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, kijkt hij vooruit naar de twee wedstrijden van deze week en gaat hij in op de opgezette actie kaarten te verstrekken aan gedupeerde inwoners en ondernemers uit Haren.

“Spelers, staf, supporters en medewerkers van FC Groningen hebben een zware zaterdagavond gehad in Zwolle. Het duurde tot circa tien minuten voor tijd voordat we er tegen PEC in slaagden gelijk te maken. Dat we op de valreep nog de winst naar ons toe wisten te trekken, was geweldig. Met name ook voor de bijna 450 meegereisde fans, die bij opkomst van de ploegen een sfeeractie hadden verzorgd in een bijna vol gastenvak.”
Twee wedstrijden
“Deze week spelen we twee wedstrijden. Morgenavond (woensdag – red.) om 20.00 uur treffen we in Veenendaal topklasser G.V.V.V. in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi en zondag wacht in Euroborg het treffen met Roda JC. Dit thuisduel met de ploeg uit Kerkrade begint op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur. Voor deze wedstrijd – en ook voor het thuisduel van volgende week met Feyenoord – is de kaartverkoop in volle gang en gelden bij de aanschaf van toegangsbewijzen geen restricties.”
Haren
“Sinds vrijdagavond zijn wij opgeschrikt door de gebeurtenissen in Haren. Zoals eerder vandaag (dinsdag – red.) op deze website gemeld, leven wij mee met de gedupeerden van de ongeregeldheden in het dorp. Wij hebben vijfhonderd kaarten beschikbaar gesteld aan de inwoners van de gemeente Haren voor onze wedstrijd tegen Roda JC, zondagmiddag in Euroborg. De gemeente heeft ons laten weten deze geste enorm te waarderen.”
“In het verlengde van de gebeurtenissen in Haren moet ons nog iets van het hart. Bij de verslaggeving rond de rellen in Haren is ook gezinspeeld op de aanwezigheid van het FC Groningen-supporters. Er zullen ongetwijfeld jongeren in Haren zijn geweest, die ook seizoenkaarthouder zijn van FC Groningen, maar ons is niet bekend en niet gebleken dat de ongeregeldheden door hen zouden zijn opgezet of aangezet. In algemene zin wordt er bij dit soort incidenten al vrij snel gewezen naar voetbalsupporters.”
“Wij willen erop wijzen dat, met name na de overgang naar Euroborg, er in het stadion bij wedstrijden van FC Groningen zich – op de brand in april 2008 na – nauwelijks incidenten hebben voorgedaan. Net als in de maatschappij gedraagt 99 procent van de supporters zich fatsoenlijk en normaal, dus om dan bij incidenten regelmatig een verband te leggen met voetbalsupporters is ons te kort door de bocht.”
Kids United
“Voor de wedstrijd van zondag tegen Roda JC zal een speciale ‘line-up’ plaatsvinden. Er zijn 25 kinderen van Kids United, de door FC Groningen geadopteerde G-voetbalvereniging, uitgenodigd om hand-in-hand met de spelers van beide elftallen en het arbitrale trio het veld op te lopen in hun eigen FC Groningen-tenue.”
“Morgenmiddag (woensdag – red.) zal Kids United bovendien een voetbalwedstrijd spelen tegen de regiopolitie, Basiseenheid Zuid, op Sportpark Het Noorden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Henk de Haan, voormalig speler van FC Groningen.”
VSG-congres
De Vereniging Sport en Gemeenten, VSG, houdt morgen (woensdag – red.) en donderdag een tweedaags congres in Groningen met als thema Healthy Ageing, over actief opgroeien en ouder worden. Hoofd jeugdopleiding van FC Groningen, Peter Jeltema, neemt morgenmiddag (woensdag – red.) in de Oosterpoort samen met volleybalcoach Ronald Zoodsma van Abiant/Lycurgus en Hein Gerd Triemstra, coördinator basketbal Regionaal Training Centrum Noord, zitting in een forum onder de titel ‘Gezond naar de top. Presteren = plezier?’ Donderdag vindt – in samenwerking met Organisatiebureau FC Groningen – een dagdeel van het tweedaagse VSG-congres plaats in Euroborg.”
Ondertekening
“Donderdagmiddag vindt de ondertekening plaats van een driejarige overeenkomst met MF Horeca en Prima Personeel over de levering van horecapersoneel voor Euroborg Horeca.”
“’s Avonds zal ondergetekende samen met salesmanager Geert Kuiper aanwezig zijn bij de uitreiking van de Groninger Ondernemingsprijs 2012. Hoofdtrainer Robert Maaskant is één van de gastsprekers tijdens deze avond in MartiniPlaza. De winnaar krijgt de bijbehorende prijs uitgereikt door Commissaris van de Koningin en voorzitter van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, Max van den Berg.”
Warming-up
“Vrijdag vindt in Euroborg de eerste lunchbijeenkomst van het nieuwe seizoen plaats. De bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met het Businessclub Bestuur onder de titel ‘de warming-up’, is bedoeld om sponsorrelaties van FC Groningen in contact te brengen met andere clubleden. Onderdeel van ‘de warming-up’ is een voorbeschouwing op de in het weekeinde te spelen wedstrijd, in dit geval tegen Roda JC. De sponsorrelaties zullen in dat kader vrijdagmiddag het traditionele perspraatje van trainer Robert Maaskant bijwonen.”
Fanshop gesloten
“Met de mededeling dat de Fanshop van FC Groningen in Euroborg maandag 1 oktober de gehele dag is gesloten in verband met tussentijdse balans, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard